Producatorul canadian de piese auto Magna a majorat nivelul de capital inclus in oferta pentru preluarea diviziei europene Opel, a grupului General Motors.

"Magna ofera acum 350 milioane euro din propriul capital, imediat", a declarat sursa guvernamentala, ce este apropiata demersurilor de a gasi un investitor pentru Opel, potrivit NewsIn.

"Mai mult, ar trebui sa fie oferite si obligatiuni convertibile in valoare de 150 milioane euro", a adaugat sursa.

Opel InsigniaMagna dorea initial sa investeasca numai 100 milioane euro in cadrul Opel, in 2 transe a cate 50 milioane euro, au declarat surse implicate in negocieri, alaturi de alte 400 milioane euro in obligatiuni convertibile.
Oferta imbunatatita vine dupa ce guvernul german a criticat nivelul de capital propriu pe care intentionau sa il injecteze toti ofertantii in cadrul Opel.
General Motors si guvernul german, caruia i se cere sa ofere garantii de credite pentru Opel, au analizat oferte primite de la un consortiu format din Magna si banca ruseasca Sberbank, de la compania privata RHJ International si de la grupul chinez BAIC.

Cu toate acestea, Opel a anuntat saptamana trecuta ca a decis sa continue discutiile detaliate cu Magna and RHJ. Compania nu a mentional BAIC in documentul cu privire la viitoarele discutii.
Guvernul german si-a exprimat preferinta pentru oferta inaintata de Magna, in timp ce surse implicate in negocieri sustin ca GM prefera oferta RHJ.

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.