Celebra emisiune Top Gear a prezentat un duel de zile mari intre noul BMW Z4 si noul Nissan 370Z.

Nissan 370ZAmbele modele sunt unele de top in privinta performantelor si ambele au pedigree-ul necesar pentru a intra in calculele pasionatilor de sport. Top Gear a vrut sa vada care dintre cele doua modele este mai placut la condus si care este mai performant. Clipul video spune caror cerinte se adreseaza cele doua masini.


BMW Z4Cel mai puternic motor disponibil pentru noul Z4 este cel de 3 litri, biturbo, care livreaza 306 CP, permitand masinii sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 5,1 secunde. Sunt sanse ca acest motor sa ramana si pe viitor cel mai puternic disponibil pentru Z4, avand in vedere ca BMW spune ca nu va mai exista un Z4 M.

Nissan 370ZDe cealalta parte, noul Nissan 370Z dispune de un V6 3,7 litri care produce 332 CP/7.000 rpm, comparativ cu cei 313 CP ai modelului precedent. Nissan 370Z vine echipat cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte si raporturi mai scurte decat la veche cutie a lui 350Z. In plus, aceasta cutie manuala dispune si de un sistem electronic care permite o usoara turare a motorului cand se schimba treptele, in felul acesta turatia motorului fiind sincronizata la un anumit nivel cu turatia pinionului treptei de viteza selectate. Practic, la schimbari rapide, reactia masinii este mai eficienta, fara a fi insa brutala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.