Fortele de ordine din tarile dezvoltate vor neaparat sa aiba la dispozitie tot ce este mai bun in materie de masini.

Lexus IS-F PolicePeste tot in lume, in tarile dezvoltate, fortele de ordine au la dispozitie si cateva modele exotice. Si - evident - foarte puternice. Oamenii legii spun ca aceste masini ii ajuta sa faca fata indivizilor certati cu legea si aflati la volanul unor bolizi dupa care masinile normale ale politiei nu s-ar putea tine. Argumentul este unul real, dar mai este si o alta justificare.
Lexus IS-F PoliceCu un Lamborghini Gallardo sau cu alte masini foarte performante, politia are si un avantaj de imagine. Inspira incredere celor care nu au probleme cu legea si ii descurajeaza pe cei certati cu ea. Pentru ca, intr-un final, orice masina ar conduce cel care vrea sa scape de politie si pe orice masina s-ar baza fortele de ordine, un baraj bine amplasat pe sosea si bine gandit va opri orice fel de automobil.

Lexus IS-F PolicePolitistii din Marea Britanie au o noua "jucarie" pe care au ales-o dupa multe studii, teste rutiere si pareri ale unor experti in pilotaj. Este vorba de modelul IS-F de la Lexus, aceasta masina fiind versiunea usor americana pe care Lexus o propune in acelasi segment in care activeaza BMW M3 si Mercedes C63 AMG. Lexus IS-F este dotat cu un propulsor V8 de 5 litri, care produce 417 CP si 505 Nm fiind capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 4,8 secunde si sa atinga o viteza maxima de 270 km/h. Valorile sunt impresionante, dar bolidul nipon mai are si alte cateva avantaje.
Lexus IS-F PoliceTransmisia spate este gestionata de o cutie de viteze DSS (Direct Sport Shift) cu 8 trepte, timpul de schimbare fiind de 0,1 secunde. O alta solutie pentru o cat mai buna dinamica este VDIM (Vehicle Dynamic Integrated Management system). Tot ce inseamna ABS, control de tractiune, program de stabilitate si diferential autoblocant este centralizat de un calculator care coordoneaza functiile acestor sisteme si interdependenta dintre ele.

Si politia din Romana incepe sa prinda "gustul" masinilor sport, vara aceasta un Seat Leon Cupra fiind vedeta politiei de pe A2.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.