Rolls-Royce a dezvaluit caracteristicile celui mai ieftin model al gamei - Ghost.

Rolls-Royce 200 EXBritanicii continua sa mareasca gama modelelor Roll-Royce, de data aceast cu cel mai ieftin model al gamei. Ieftin este un mod de a spune ca pretul va porni de 213.000 euro (fara taxe) in Europa. Modelul se numeste Ghost si este practic versiunea de serie a conceptului 200 EX prezentat anul acesta la Salonul Auto de la Geneva. Rolls-Royce nici nu a aratat pana acum poze cu modelul de serie Ghost, dar nici nu prea conteaza, pentru ca acesta va fi doar foarte putin diferit de conceptul 200 EX pe care il puteti vedea in galeria foto.

Rolls-Royce 200 EXNoul Ghost pastreaza fidel linia de design a lui Phantom, dar la o scara mai mica. Chiar si solutia portierelor care se deschid in oglinda a fost pastrata, aceasta fiind cartea de vizita a marcii britanice. Pretul mai redus se datoreaza faptului ca masina imparte o serie de componente mecanice cu noua Serie 7. Oricum, nimic nu arata acest lucru, pentru ca si interiorul este unul original, tipic Rolls-Royce, fara "imprumuturi" de la modele mai ieftine.

Rolls-Royce 200 EXMotorul noului Ghost este un V12 de 6,6 litri, complet nou, spun britanicii, care dezvolta 563 CP, cu ajutorul supraalimentarii. Practic, cel mai mic model Rolls are o putere cu 100 CP mai mare decat marele Phantom. Cuplul maxim al acestui nou V12 este la fel de impresionant ca si turatia la care este disponibil - 780 Nm/1.500 rpm. In linie dreapta, performantele sunt la nivelul unei masini supersport, acceleratia 0 - 100 km/h fiind posibila in 4,9 secunde. Viteza maxima este limitata la 250 km/h. Transmisia puterii catre rotile puntii spate este gestionata de o noua cutie automata de la ZF, cu 8 trepte.

Rolls-Royce Ghost va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, iar livrarile pentru piata europeana vor debuta la scurt timp dupa aceea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.