Jurnalistii de la EVO au comparat performantele modelului Bugatti Veyron cu cele ale lui Nissan GT-R. De dragul artei..

Bugatti VeyronBugatti Veyron fascineaza in continuare si nu prea se pot zari la orizont concurenti. Nici unul dintre superbolizii care urmeaza a fi lansati in urmatorii ani nu afiseaza nici macar caracteristici cat de cat apropiate de cele ale lui Veyron. Sigur, masina nu mai este cea mai rapida din lume, dar modeul care a depasit-o nu prea poate fi condus confortabil, pe sosea, in conditii de siguranta.

Pana la aparitia unui concurent pe masura, jurnalistii care au ocazia sa puna mana pe un Veyron il aliniaza pe grila de start cu diferite modele. Cei de la Top Gear au organizat o cursa intre Veyron si masina pe care a detronat-o, McLaren F1, iar cei de la EVO s-au distrat cu un Veyron si cu un Nissan GT-R. Evident, testul este facut pentru distractie, pentru ca, desi mai usor, Nissan GT-R afiseaza jumatate din puterea lui Veyron.


In toate testele facute pana acum, Veyron nu a participat la un tur de circuit cronometrat. Cei de la Top Gear au si spus la un moment dat ca Bugatti nu permite ca Veyron sa fie testat pe circuitul britanicilor. Pentru ca timpul sau ar fi comparat cu al altor modele si ar fi... surprize.
Nissan GT-RIn clipul de mai sus se si vede ca Veyron se joaca cu Nissan GT-R, dar in linie drepata. Asta pentru ca s-ar putea ca bolidul Bugatti, a carui greutate este de peste 2 tone, sa nu se descurce atat de bine in viraje.
Cum ar fi fost daca, in loc de linie dreapta, am fi vazut o intrecere intre cele doua masini pe Nurburgring? Oare tot acesta ar fi fost rezultatul? Multi cred ca nu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.