Smart a primit un upgrade de putere pentru propulsorul cdi, dar pastreaza acelasi consum mediu.

smart fortwo cdismart s-a laudat intotdeauna cu nivelul scazut al consumului de combustibil, chiar daca acesta este oarecum compensat de pretul de achizitie destul de mare al masinii. Oricum, micul smart fortwo, a carui lungime de doar 2,69 metri este o binecuvantare in ceea ce priveste parcarea, nu a dus lipsa de putere din partea propulsoarelor economice cu care este echipat, avand in vedere dimesiunile si caracterul strict citadin.
smart fortwo cdiIata insa ca smart anunta o crestere semnificativa a puterii si cuplului motorului cdi, cu 21%, respectiv 18 procente. Micul propulsor turbodiesel, cu 3 cilindri, ofera acum 54 CP, cu aproape 10 CP mai mult, in timp ce cuplul maxim a ajuns la valoarea de 130 Nm. Cresterea de putere ii permite masinii sa ajunga la 100 km/h in 16,8 secunde, o valoare buna, dar probabil nu foarte importanta pentru clientii de smart.

Mai important este consumul mediu de 3,4 litri/100 km, valoarea ramanand neschimbata in ciuda cresterii de putere, dar si nivelul de doar 88 grame/km al dioxidului de carbon eliberat in atmosfera.

smart fortwo cdiCei aproape 10 CP in plus au fost obtinuti prin modificarea pistoanelor, injectiei si presiunii de supraalimentare. Cresterea cuplului a permis modificarea raporturilor treptelor a treia si a patra din cutia de viteze, scopul fiind reducerea turatiei, iar modificarile de electronica au vizat schimbarea la o turatie mai mica a treptelor, in modul automat.
Pretul masinii este de 11.790 euro, in Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.