Peugeot a lansat o noua versiune, cea mai economica, a hatchback-ului de clasa mica 207.

Peugeot 207 EconomiqueCu o serie de modificari, masinile de serie, chiar si cele lansate in urma cu cativa ani, pot ajunge sa livreze performante foarte bune in ceea ce priveste consumul de combustibil. Au demonstrat-o cei de la VW, Opel, Audi, Mercedes si multi altii, iar acum si Peugeot ne arata cat poate fi de economic modelul 207, in urma unei serii de modificari dedicate acestui scop - economia.

Peugeot 207 EconomiqueNoua versiune a lui Peugeot 207 se numeste Economique si afiseaza performante excelente la nivelul consumului, fara a afecta insa dinamica masinii. Francezii ofera versiunea Economique atat pe versiunea in 3 usi, cat si pentru cea in 5 usi, acelasi set de modificari fiind operate ambelor variante de caroserie.
In primul rand, inginerii au coborat masina (din suspensii) cu 5 mm, pentru o mai buna aerodinamica. Spoilerul fata a fost si el usor ajustat in partea inferioara, grilele de aerisire au fost modificate, la fel si unele panouri de dedesubtul masinii. Hayonul a primit un eleron special, iar rotile cu capace special desenate au fost incaltate cu pneuri cu rezistenta redusa la inaintare.

Peugeot 207 EconomiqueCa urmare, coeficientul aerodinamic al masinii a fost redus de la 0,30 la 0,274, cu efecte vizibile asupra consumului mediu. Peugeot 207 Economique este echipat cu un propulsor turbodiesel, de 1,6 litri HDi, care livreaza 90 CP/4.000 rpm si 218 Nm/1.750 rpm. Inginerii au operat modificari la unitatea de control electronic, modificand si raportul transmisiei la nivelul puntii a cutiei de viteze manuala cu 5 trepte.

Peugeot 207 EconomiquePeugeot 207 Economique afiseaza un consum mediu de 3,8 l/100 km si emisii de CO2 de 99 grame/km, iar soferul este ajutat sa atinga si in conditiile reale acest consum prin intermediul unui indicator de pe bord, care semnalizeaza cel mai bun moment pentru a schimba treptele de viteza. Senzorul care comanda acest indicator tine cont de viteza masinii, trepta de viteza cuplata, temperatura si turatia motorului si stilul de condus (determinat in functie de modul in care se apasa acceleratia).

Performantele dinamice sunt decente pentru acest nivel de motorizare. 207 Economique accelereaza de la 0 la 100 km/h in 11,7 secunde, viteza maxima fiind de 184 km/h.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.