Jurnalistii de la Motor Trend au avut privilegiul de a conduce noul SLS AMG.

Mercedes SLS AMGMercedes a pus deja la punct modelul care va inlocui actualul SLR McLaren, l-a si prezentat dar deocamdata semioficial. Adica se stiu deja caracteristicile propulsorului si forma generala a masinii, dar pozele oficiale, de detaliu, nu au fost inca prezentata. Tot ce avem deocamdata se rezuma la masina camuflata.

Asa cum se stia de acum cativa ani, inlocuitorul lui SLR McLaren este un model propriu Mercedes. Nu mai are nici o legatura cu McLaren si este primul model AMG complet nou, platforma fiind una care nu se mai regaseste pe nici un model al constructorului german.

Mercedes SLS AMGDesi mai avem de asteptat ceva timp, probabil pana in toamna, la Salonul Auto de la Frankfurt, pentru a vedea produsul final, cu caracteristici complete, noul SLS AMG a fost dat pe mana jurnalistilor de la Motor Trend pentru o plimbare in forta pe circuitul Nurbugring. Evident, nu exista un timp oficial care sa puna in pericol suprematia lui Corvette ZR-1 sau turul foarte rapid al lui Nissan GT-R, dar este un semnal ca SLS AMG va ataca la un moment dat timpii record ai modelelor amintite anterior. In plus, avem ocazia sa auzim sunetul propulsorului V8.


Mercedes SLS AMGPropulsorul are o capacitate de 6,2 litri si produce 571 CP/6.800 rpm, in timp ce cuplul maxim inregistreaza 650 Nm/4.750 rpm. Nu este un motor complet nou, dar este modificat special pentru SLS AMG. Transmisia este asigurata de o noua cutie de viteze, cu doua discuri de ambreiaj si 7 trepte, care face corp comun cu diferentialul spate. Raportul maselor este astfel mai bine echilibrat, 48% din greutatea masinii apasand puntea fata si restul de 52% puntea spate. Acceleratia 0 – 100 km/h este posibila in 3,8 secunde, iar viteza maxima este de 315 km/h. Consumul mediu ar trebui sa fie, spun germanii, de aproximativ 13 litri/100 km.
Mercedes intentioneaza sa produca si o versiune cu propulsie strict electrica a lui SLS AMG, dar abia peste cativa ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.