Auto Bild a pus fata in fata doi bolizi din lumi diferite. America versus Germania.

Este greu de dat un verdict in eternul duel dintre stilul american si cel european (in special german) al masinilor sport. De multe ori americanii au fost luati in ras de europeni, cu referiri la motoare cu cilindree de camion si calitate de necomparat in fata unui model sport german.

Rabufnire de orgoliu
Corvette ZR-1Cu toate acestea, americanii au lansat de ceva timp un model capabil sa stearga zambetul ironic de pe fata europenilor. Se numeste Corvette ZR-1 si in toate testele de pana acum nu a facut decat sa impresioneze. Pentru ca nu stie doar sa decoleze in linie dreapta. Stie si viraje si le stie bine avand in vedere ca Nurburgringul ii apartine. Plus ca, tot in stilul american, dar mult mai fin ca pana acum, motorul este unul de exceptie.

Cum poti distruge rapid o pereche de pneuri...
...ne arata cei de la Auto Bild, care au testat modelul Corvette ZR-1 alaturi de un bolid german de exceptie, Mercedes SL 65 AMG. Urmariti clipul pana la final, pentru ca merita.

Iata si specificatiile tehnice ale celor doua modele:

Corvette ZR-1 Mercedes SL65AMG
Motor V8, 6,2 litri, turbo V12, 6 litri, biturbo
Putere 647 CP 612 CP
0-100 km/h 4 s 4,6 s
Viteza maxima 330 km/h 250 km/h (limitata)
Pret (Germania) 136.000 224.672

Voi ce credeti? Este Corvette ZR-1 singura masina din timpurile moderne care poate tine piept supersportivelor germane? Au reusit americanii sa-i bata in sfarsit pe germani cu acesta versiune a lui Corvette?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.