BMW a pregatit mai multe noutati pentru modelul de lux al gamei. Printre acestea: tractiune integrala xDrive, un nou turbodiesel si pachet M.

Germanii de la BMW intaresc oferta Seriei 7 cu un nou motor diesel biturbo, dar si cu sistem de tractiune integrala - oferit in premiera pentru acest model. Deocamdata nu exista un M7, dar se ofera un pachet M pentru limuzina de lux.
BMW 740dNoul model diesel de la BMW Seria 7 este definit de o caractieristica de cuplu si putere spontana, combinata cu o eficienta remarcabila. BMW 740d dispune de noua versiune a motorului cu sase cilindri, cu carterul integral din aluminiu, ce ofera tehnologia BMW TwinPower Turbo si injectie directa common-rail cu piezoinjectoare ce opereaza la o presiune de injectie de pana la 2.000 bar.
Sistemul turbo urmeaza principiul Variable Twin Turbo si este realizat din doua turbine de dimensiuni diferite care opereaza fie individual, fie ca un ansamblu, in functie de turatie si necesarul de putere. Injectia de mare presiune asigura un dozaj deosebit de precis al combustibilului, ceea ce optimizeaza atat eficienta, cat si nivelul de emisii.
Noul propulsor ofera un maxim al puterii de 306 CP si un varf al cuplului de 600 Nm ce este mentinut constant pe un interval al turatiilor cuprins intre 1.500 si 2.500 rpm. Aceasta ofera modelului BMW 740d un nivel al performantelor care pana acum era intanit numai la motoarele cu capacitati mai mari, dar care acum este combinat cu economia superioara, specifica propulsoarelor BMW diesel cu sase cilindri dispusi in linie.
BMW 740d accelereaza, cu start de pe loc, la 100 km/h in 6,3 secunde si are viteza maxima limitata la 250 km/h. Consumul mediu de combustibil de 6,9 litri/100 kilometri in ciclul de testare EU si nivelul emisiilor CO2 de 181 grame per kilometru stabilesc noi recorduri pentru eficienta in aceasta clasa de performante.

BMW 750i xDrive si BMW 750Li xDrive: dublu debut pentru xDrive la BMW Seria 7.
BMW ofera deja un sistem inteligent de tractiune integrala la modelele BMW X, precum si la gamele BMW Seria 5 si BMW Seria 3, care promoveaza atat condusul dinamic, cat si stabilitatea si aderenta optima in timpul condusului. Iar acum, gama de modele cu BMW xDrive este extinsa inca o data.
Cu incepere din gama de modele a anului 2010, BMW xDrive va fi disponibil, in premiera, si la BMW Seria 7. Pentru BMW 750i xDrive si BMW 750Li xDrive, aceasta tractiune integrala permanenta, controlata electronic, asigura o distributie potrivita a puterii de 407 CP generata de motorul V8 cu tehnologie BMW TwinPower Turbo.
Prin diferentialul cu un ambreiaj multidisc controlat electronic, xDrive repartizeaza nivelul exact de putere in orice situatie catre puntea care, prin intermediul rotilor, are cea mai buna aderenta. Controlul exact si rapid al acestei distributii a puterii ofera limuzinerlor de lux cu tractiune integrala oferite de BMW un comportament rutier mai sigur.
Printr-o adaptare dinamica, xDrive poate sa ofere noilor modele performante de lux echipate cu aceasta tehnologie acel comportament neutru in viraje si o stabilitate superioara a directiei atat de specifica automobilelor BMW cu tractiune integrala. In viraje, un plus de putere este trimis catre puntea spate cu scopul de a face masina sa fie mai agila, evitand orice caracter subvirator.
In timpul procesului, operarea xDrive este bazata pe unghiul de bracare. Daca, in timp ce se ruleaza constant pe linie dreapta, repartizarea puterii se face in raport 40:60 intre fata/ spate, in cazul abordarii unui viraj se transfera pana la 80 de procente din putere catre puntea spate, ceea ce asigura o stabilitate mai buna in curbe. Apoi, la iesirea din viraj, distributia puterii revine la normal cu scopul unei tractiuni maxime in momentul accelerarii pe linia dreapta.

Pachetul M Sport disponibil in premiera la BMW Seria 7

Pachetul M Sport cuprinde un pachet aerodinamic, precum si echipare in nuanta de crom pentru scuturile special concepute in fata si in spate si BMW Individual High-Gloss Shadow.
In combinatie cu pachetul M Sport, clientul dispune si de posibilitatea unei culori exterioare exclusive, Negru Carbon metalizat. Imaginea dinamica a masinii este completata de jantele M de 19 toli, din aliaj, cu design cu spite duble, cu dimensiuni diferite ale pneurilor fata/spate. Ca optiune, exista si jante M de 20 toli, din aliaj, cu design cu spite duble.
Sursa: BMW


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.