General Motors Corp a anuntat ca va renunta la 1.600 de dealeri, in contextul in care incearca sa taie masiv din costurile operationale, inaintea termenului limita dat de administratia Obama pentru a se restructura.

GM logoChrysler a avut un anunt similar, iar puse laolalta, deciziile vor rezulta in eliminarea a 2.300 de dealeri auto. Aceste masuri fara precedent vor rezulta in disponibilizarea a circa 100.000 de persoane si arata amploarea crizei ce a cuprins economia americana.
"Va fi un dezastru. Acesti dealeri sunt foarte importanti pentru comunitatile locale. Vor fi multe efecte secundare", a spus un consultant din sectorul auto.
GM a anuntat ca vrea sa renunte la 1.100 de dealeri auto ce nu sunt profitabili, prin refuzul de a reinnoi franciza. Autorizatiile expira in octombrie 2010.
Grupul auto a cheltuit mai mult de un miliard de dolari pentru inchiderea diviziei Oldsmobile si a inchis 2.800 de dealeri auto in ultimii 10 ani. GM nu ofera compensatii acestor dealeri, insa ii va ajuta sa isi inchida afacerile.
Vanzarile auto din SUA sunt la cel mai scazut nivel din anii '80 si nu exista indicii privind o revenire. Actiunile GM s-au ieftinit in sedinta din 15 mai cu sase centi, la 1,09 dolari/titlu.
Citeste articolul Integral pe Wall-Street

Citeste si alte articole pe Wall-Street:
1. Test Drive Wall-Street: Mercedes-Benz E 250 CDI
2. Angajatii Dacia vor lucra si sambata timp de 70 de zile
3. Dealerii Opel sprijina constructorul german prin cumpararea a 10-20% actiuni


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.