Niponii au introdus pe piata norvegiana o versiune alimentata cu hidrogen a modelului RX-8.
Mazda RX-8 Hydrogen REIn cadrul unei ceremonii organizate la Oslo, Mazda a prezentat o solutie gandita pentru protejarea mediului – primul vehicul RX-8 Hydrogen RE echipat pentru Norvegia. Lansarea a fost prilejuita de ceremonia de deschidere a celor mai noi statii de alimentare cu hidrogen din cadrul proiectului HyNor. Prin intermediul acestei inaugurari, proiectul norvegian dedicat utilizarii hidrogenului a realizat un pas major spre crearea unei infrastructuri extinse, bazata pe hidrogen, pe parcursul rutei de 580 de km dintre orasele Oslo si Stavanger.
Mazda RX-8 Hydrogen RELa eveniment au luat parte Alteta Sa Regala Printul Mostenitor al Norvegiei si Ministrul norvegian al Transporturilor, doamna Liv Signe Navarsete. Dupa ce Alteta Sa Regala a alimentat vehiculul cu combustibil, doamna Navarsete a condus automobilul sport, echipat cu motor rotativ, de la Oslo la statia de alimentare din Drammen, parcurgand distanta cu zero emisii. Dupa livrarea acestui prim model RX-8 Hydrogen RE facelift, Mazda va furniza mai multe autovehicule cu specificatii norvegiene pentru proiectul HyNor in sistem de inchiriere, la inceputul acestei veri.
Mazda RX-8 Hydrogen REMazda ofera acest model si in Japonia, insa pentru proiectul HyNor vehiculele au fost modificate pentru a fi compatibile cu cerintele europene din Norvegia, fiind echipate cu volan pe partea stanga si transmisie manuala. RX-8 Hydrogen RE reprezinta rezultatul a 18 ani de cercetare si dezvoltare Mazda in domeniul utilizarii hidrogenului drept combustibil.
Mazda RX-8 Hydrogen REAutovehiculul foloseste un motor rotativ hibrid, care permite trecerea de la hidrogen la benzina acolo unde nu exista infrastructura pe hidrogen. Aceasta tehnologie este unul dintre proiectele Mazda destinate protejarii mediului, integrate in strategia “Sustainable Zoom-Zoom”, care include si alte solutii inovatoare, precum noile generatii de motoare diesel si sistemul de economisire a consumului de combustibil denumit i-STOP.
Mazda RX-8 Hydrogen REHyNor este o initiativa unica a industriei norvegiene, demarata in 2006, menita sa demonstreze implementarea concreta in viata reala, pe traseul dintre Oslo si Stravanger, a unei infrastructuri axate pe energie obtinuta din hidrogen. Proiectul include toti pasii necesari pentru dezvoltarea unei societati bazate pe hidrogen si adaptate conditiilor locale.
Sursa: Mazda


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.