GTA Motor s-a tinut de cuvant si a prezentat versiunea de serie a modelului GTA Spano, un supercar de care spaniolii sunt mandri.
GTA Motor, o companie din Spania, a organizat la Valencia lansarea pe piata a modelului GTA Spano, un bolid aparut parca din neant, din cauza ca este deocamdata singurul proiect materializat al costructorului. Chiar daca este primul model lansat de GTA Motor, Spano impresioneaza prin performante si prin aspect, dar nu numai atat. Spaniolii promit viitorilor proprietari ca vor pastra exclusivitatea masinii prin fabricarea a doar 99 de exemplare.
GTA Spano, care aminteste putin de Ferrari F430 in ceea ce priveste designul partii frontale, dispune de un motor impresionant. Este vorba de un V10 de 8,3 litri, care dezvolta 780 CP si 920 Nm. Spaniolii spun ca au dezvoltat special acest propulsor pentru GTA Spano, dar e greu de crezut ca este chiar proiectul lor. Si asta pentru ca atat configuratia (V10), cat si cilindreea (8,3 litri) sunt cele ale propulsorului montat de Dodge pe modelul Viper. In cazul modelului spaniol, motorul este plasat central, in pozitie longitudinala si antreneaza rotile spate prin intermediul unei cutii de viteze cu 7 trepte, cu comanda secventiala.
Masina dispune si de o unitate de control a puterii maxime, cu posibilitatea setarii unui plafon de la 450 CP in sus, pana la maximul de 780 CP. De fapt, cei ce doresc modificari pentru ca motorul sa functioneze si cu bioetanol, vor avea la dispozitie o putere si mai mare - 840 CP.
Performantele dinamice plaseaza masina - spun cei de la GTA Motor - intre primele 5 cele mai rapide din lume. Acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibila in mai putin de 3 secunde, iar viteza maxima ajunge la 350 km/h.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.