Familiile Porsche si Piech ar trebui sa decida miercuri o posibila vanzare a Porsche catre Volkswagen, in incercarea de a limita datoriile holdingului, scrie revista Focus, citata de Reuters.
Cei mai importanti 5 reprezentanti ai celor doua familii - care controleaza toate voturile Porsche Automobil Holding, s-au intalnit miercuri sa discute despre aceasta vanzare, dar nu au ajuns la o decizie finala, scrie revista intr-un articol ce va fi publicat luni, fara a cita sursele, informeaza NewsIn.
Miercuri, familiile vor decide daca Porsche va vinde constructorul auto Porsche si reteaua de dealerii din Europa de Est catre Volkswagen, cel mai mare producator auto european.
Vicepresedintele Consiliului de Supraveghere al Porsche si reprezentant al angajatilor, Uwe Hueck, se opune vehement unei vanzari a operatiunilor de constructie, mai scrie Porsche.
In aprilie, au aparut zvonuri ca Volkswagen ar putea cumpara partea de productie a Porsche. Cu toate acestea, un purtator de cuvant al Porsche a descris o astfel de operatiune drept "nerealista".
Porsche, care a cheltuit deja aproximativ 23 miliarde euro (30,55 miliarde dolari) pentru a obtine controlul a aproape 51% din compania Volkswagen, a spus ca planuieste sa majoreze drepturile de control pana la 75%, inca din acest an, daca permite contextul economic. La sfarsitul lunii ianuarie, Porsche avea datorii de 16,2 miliarde euro, in special din preluarea participatiei la VW.
Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.