Audi a anuntat ca modelul Q3 va fi introdus pe piata in 2011 si va fi produs in Spania.
Audi Cross Coupe quattroBMW s-a pregatit deja pentru segmentul SUV-urilor mici, asa ca Audi raspunde. Bavarezii au in plan modelul X1, pe care-l stim deocamdata in stadiul de concept, iar cei de la Audi vor introduce peste doi ani modelul Q3. Aparitia pe piata a acestor modele este foarte bine gandita, in acord cu situatia pietei auto.
Mercedes, Audi si BMW au lansat primele lor SUV in clasele mari, pentru ca SUV-urile premium se vindeau foarte bine acum cativa ani. Acum, pe masura ce piata auto o duce din ce in ce mai rau si nu se stie cand si-ar putea reveni, proprietarii si potentialii clienti de SUV-uri mari (adica BMW X5, Mercedes ML, Audi Q7) s-ar putea reorienta. Tot catre SUV-uri, dar unele mai mici, implicit mai ieftine si mai putin costisitor de utilizat si intretinut. Situate imediat sub SUV-urile mari, modelele BMW X3, Mercedes GLK si Audi Q5 sunt alternative pentru fostii clienti de X5, ML si Q7.
Audi Cross Coupe quattroStimulati probabil de criza economica, producatorii privesc si mai jos de SUV-urile compacte. BMW intentioneaza sa produca modelul X1, iar Audi tocmai a anuntat anul de lansare si uzina de productie pentru SUV-ul mic Q3, pozitionat sub Q5.
Audi Cross Coupe quattroAudi Q3 va avea silueta inalta a unui SUV, dar designul caroseriei va fi unul sportiv, care va semana cu al unui coupe cu 4 usi. Dealtfel, masina va fi, ca si celelalte Q-uri, destinata drumurilor asfaltate, iar din cauza dimensiunilor reduse va fi probabil preferata de cei ce vor un SUV, dar circula mai mult prin oras. Gama de motoare va fi in mare parte cea existenta deja, cu toate ca s-ar putea sa vedem si noi motoare pe benzina, in special cu cilindree mica si turbo.
Audi Cross Coupe quattroPozele din articol prezinta conceptul Audi Cross Coupe quattro, concept prezentat de germani acum 2 ani si care va influenta destul de mult designului modelului de serie Q3. Audi Q3 va fi produs la uzina Seat din Martorell, in vreme ce Q5 este produs in Germania, iar Q7 este produs in Slovacia.
O alta noutate a celor de la Audi - programata ca si Q3 pentru anul 2011 - o constituie aparitia celui mai mic model din intrega gama de masini a germanilor - Audi A1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.