Constructorul ceh a prezentat versiunea cu facelift a celei mai sportive Octavia.
Dupa facelift-ul aplicat modelului Octavia la sfarsitul anului trecut, cehii au facut modificarile de rigoare si celei mai sportive versiuni - RS. Dealtfel, imaginea de dupa facelift a Octaviei este una foarte apreciata, constructorul operand modificari de amploare.
Masina are acum o prezenta mai puternica, datorita grilei fata si in special blocurilor optice redesenate complet. Skoda ofera acum posibilitatea optarii pentru faruri cu xenon, combinate cu sistemul pentru iluminarea in viraje. Chiar si proiectoarele au aceasta functie. In plus, la nivelul tehnicii, garda la sol a fost redusa, iar greutatea a scazut cu 20 d ekg la versiunea pe benzina si cu 15 kg la cea diesel.
Motorul pe benzina este unul de 2 litri TFSI care produce 200 CP si are un consum mediu de 7,5 litri/100 km. Propulsorul TDI de 2 litri produce 170 CP si afiseaza, spun cehii, un consum mediu de 5,7 l/100 km rulati. Ambele propulsoare sunt cuplate la cutia de viteze DSG cu 6 trepte.
Skoda a prezentat cu aceasta ocazie si versiunea Octavia Scout cu facelift. Scout este modelul destinat si drumurilor mai putin bune, avantajele constand in tractiunea integrala si garda la sol de 179 mm. Octavia Scout este disponibila cu doua propulsoare, ambele fiind cuplate la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte. Motorul pe benzina este unul de 1,8 litri TSI, care dezvolta 160 CP, iar cel turbodiesel are o capacitate de 2 litri si produce 140 CP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.