A sasea generatie VW Golf a castigat premiul World Car of the Year, decernat in cadrul unei ceremonii la Salonul Auto de la New York.
VW GolfGermanii au motive de satisfactie - noua generatie a modelului VW Golf a obtinut titlul World Car of the Year, devansand modelele Ford Fiesta si Toyota iQ. A sasea generatie a lui Golf a fost preferata dintr-o lista initiala de 51 de modele nominalizate, juriul fiind format din 59 de jurnalisti auto din 25 de tari. Modelul german de clasa compacta a fost apreciat pentru designul sau, dar si pentru propulsoarele moderne, juriul referindu-se in mod special la motorul de 1,4 litri, care dezvolta 160 CP cu ajutorul combinat al unui compresor mecanic si al unuia turbo, dar si la diesel-ul de 2 litri oferit in variantele de 110 CP si 140 CP.
Premiile World car of the Year au debutat cu titlul pentru anul 2005, acordat atunci modelului Audi A6. In 2006 a castigat BMW Seria 3, urmatorul an titlul fiind acordat modelului Lexus LS460. Anul trecut titlul World Car of the Year a fost acordat modelului de clasa mica Mazda2.
Fiat 500Odata cu acest premiu a mai fost acordat si cel pentru design (World Car Design of the Year), editia din acest an fiind castigata de modelul Fiat 500. In ultima runda, Fiat 500 s-a impus in fata modelelor Citroen C5/ C5 Tourer si Jaguar XF. Castigatorii din editiile trecute ale acestei sectiuni sunt: Audi R8 in 2008, Audi TT in 2007 si Citroen C4 in 2006.
Nissan GT-RO alta sectiune, World Performance Car, a fost castigata de Nissan GT-R, care a concurat in finala cu modelele Corvette ZR-1 si Porsche 911 Carrera.
Sectiunea "Eco", ca sa-i spunem asa - World Green Car - apartine in acest an modelului Honda FCX, masina fiind una laimentata cu hidrogen, consumul echivalent de combustibil fiind de 3,3 litri/100 km, iar autonomia ajungand la 430 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.