Dacia lanseaza in Franta versiunea cu GPL a modelului Sandero. Pentru ca francezii incurajeaza folosirea acestui tip de combustibil.
Dacia SanderoOficialii Dacia au declarat recent ca vanzarile modelului Logan echipat cu instalatie GPL s-au dovedit a fi dezamagitoare pe piata din Romania. Pretul celei mai ieftine versiuni Logan cu GPL (Preference GPL 1.4 MPI - 75 CP) este de 8.180 euro, adica cu 1.080 euro mai mult decat varianta similara de echipare fara GPL. Ca urmare, introducerea modelului Sandero cu aceeasi instalatie GPL nu este deloc o prioritate in ceea ce priveste piata interna.
Dacia SanderoPe de alta parte, in Franta, Sandero GPL (motor de 1,4 litri si 75 CP) s-a lansat cu un pret de pornire de 8.900 euro. Avand in vedere ca emisiile de CO2 sunt sub 140 grame/km (mai exact 135 grame/km), statul ofera un bonus de 2.000 euro, iar pretul masinii ajunge astfel de 6.900 euro. Cum si la ei exista o prima de casare, daca se preda un autoturism cu o vechime de cel putin 10 ani, se mai ofera o prima de 1.000 euro, astfel incat pretul unui Sandero GPL ajunge la 5.900 euro. Clientii francezi de Dacia chiar folosesc aceste prime de casare, spun statisticile. In 2008, peste 60% din francezii care au cumparat un model Dacia aveau o masina cu o vechime de cel putin 8 ani.
Dacia SanderoSandero GPL dispune de rezervorul normal de benzina si de un rezervor, al instalatiei GPL, plasat in asa fel incat nu afecteaza volumul de 320 de litri al portbagajului. Masina poate functiona fie cu benzina, fie cu gaz, comutarea putand fi facuta de la un comutator si in timpul mersului. Dacia spune ca autonomia masinii ajunge la 1.200 km, cu ambele rezervoare pline.
Masina beneficiaza de o garantie de 3 ani, in limita a 100.000 km, iar intervalele de service sunt la 30.000 km, cu o prima revizie dupa primii 15.000 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.