Mercedes a pregatit o versiune speciala a modelului E-Klasse, in care sa te simti in siguranta. Si nu e vorba de accidente.
Mercedes E-GuardExista oameni carora statutul social si/sau posibilitatile financiare le pot crea probleme. Vorbim despre oamenii nu neaparat cunoscuti public, dar care pot deveni o tinta pentru cei deloc prieteni cu leagea. Multi astfel de oameni, care sunt constienti ca trebuie sa-si ia cateva masuri de siguranta, prefera discretia, astfel incat incearca sa se protejeze fara sa atraga atentia. Pentru aceasta categorie de oameni, Mercedes ofera o masina mai speciala. Este vorba de versiunea E-Guard a noului Mercedes E-Klasse.
Exista multe firme care pot blinda masini, la cerere, dar in general procesul le afecteaza intr-o oarecare masura structura si blindajul se observa. Plus ca este destul de costisitor. Mercedes ofera E-Guard ca versiune “oficiala”, adica o masina modificata “in casa”, care este si foarte discreta. Adica blindajul usor nu poate fi observat cu ochiul liber de majoritatea privitorilor. E-Guard este modificat in asa fel incat poate rezista la gloante cu un calibru impresionant, sub diferite unghiuri de tragere, cu toate ca blindajul nu este in aceeasi categorie cu cel de pe S 600 Pullman Guard.
Mercedes E-GuardGermanii spun ca masina nu arata cu nimic diferit, iar confortul si manevrabilitatea nu sunt afectate, desi greutatea este ceva mai mare. Toate modele E-Guard dispun standard de suspensia Airmatic si de reprogramari ales sistemelor electronice care se ocupa de suspensie. Pneurile care incalta jante de 17 inch sunt cu tehnologie run-flat si au un indice de viteza de 240 km/h. Chiar si cand acestea sunt desumflate, masina poate rula inca 50 km cu o viteza maxima de 80 km/h, suficient cat soferul sa aiba timp sa se indeparteze de zona atacului.
La cerere, E-Guard are si un sistem de avertizare, care aprinde farurile si emite un semnal sonor, iar pentru cei de vor si mai mult, podeaua poate fi blindata pentru a rezista unui atac cu grenade de mana. Masina poate fi comandata in versiunile E 500, E 350 si E 350 CDI BlueEfficiency. Pe langa pretul masinii, clientul mai adauga 45.000 euro (in Germania, fara TVA), acesta fiind costul modificarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.