Cu 23,887 de autovehicule livrate in 2008, marca Volkswagen este cea mai vanduta marca de import din Romania.
Volkswagen logoMarca Volkswagen (Autoturisme si Autovehicule Comerciale) a livrat in Romania 23.887 de vehicule (Volkswagen autoturisme - 20.070 de unitati si 3.817- autovehicule comerciale). In lunile noiembrie si decembrie, luni dificile pentru industria de automobile, marca Volkswagen a livrat aproape 3000 de vehicule, fiind marca cea mai apreciata de romani in contextul crizei financiare, cu cea mai mica scadere de volum pe piata auto fata de anul 2007.
Cota de piata de import pentru marca Volkswagen la nivelul tarii noastre este de 10,86% pentru autoturisme si 10,69% pentru Autovehicule Utilitare.
Cele mai cautate modele in 2008 au fost: Golf, Passat, Passat CC, Jetta si Crafter.
VW Tiguan - lansat in Romania in februarie 2008In luna februarie a anului 2008, Volkswagen a lansat modelul Tiguan, cel mai vandut SUV din Romania, reusind sa livreze 1.776 de unitati pana la finele anului. Primul coupé cu patru usi de la Volkswagen, noul Passat CC, s-a lansat in luna iulie a anului trecut, atingand cifra de 596 de unitati livrate pana la sfarsitul anului, in crestere cu 8 procente comparativ cu estimarile importatorului in ceea ce priveste livrarile.
Volkswagen Scirocco, lansat in septembrie 2008 in RomaniaNoul model sport coupé, Volkswagen Scirocco, a fost lansat in luna septembrie, intampinand iubitorii marcii cu linii spectaculoase, temperament impresionant si tehnologie de ultima generatie. Evenimentul de lansare oficiala a ultimei generatii de Golf a avut loc in noiembrie.
VW CrafterVolkswagen Autovehicule Comerciale a semnalat o crestere de 2,9 procente cu cele 3.817 de unitati livrate in 2008, fata de cele 3.709 unitati livrate cu un an in urma. Cel mai vandut model al gamei Volkswagen Autovehicule Comerciale a fost Crafter, cu 1.318 unitati livrate si o crestere cu 62% fata de livrarile din 2007.
In ciuda contextului economic actual, Volkswagen a avut o evolutie ascendenta, investitiile din reteaua de distribuitori Volkswagen depasind pragul de 15 milioane de Euro, o data cu extinderea retelei si in orasele Focsani, Alba Iulia, Targu Jiu si Bucuresti. In prezent, reteaua de distribuitori autorizati Volkswagen cuprinde 32 de locatii a 26 de centre.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.