Renault a prezentat situatia vanzarilor Dacia pentru anul trecut.
Spre deosebire de alti constructori, Dacia nu a iesit chiar rau din anul 2008, in ceea ce priveste volumul vanzarilor. Desi pe plan local anul 2008 a fost foarte slab pentru vanzarile constructorului roman comparativ cu anul 2007, la nivel global vanzarile Dacia au inregistrat o crestere de 11,5 procente. Marca Dacia este prezenta in aproape 50 de tari din lume si anul trecut s-au vandut 257.000 de unitati pe pietele acestor tari, cu 26.700 de unitati mai mult decat in 2007.
Grafic vanzari Dacia in 2008
Cel mai mare volum de vanzari Dacia a fost inregistrat in Romania, iar cele mai importante cinci piete pentru marca romaneasca sunt: Romania, Franta, Germania, Maroc si Ucraina. Volumul vanzarilor din Romania a fost anul trecut aproape dublu fata de cel inregistrat de a doua piata ca volum, cea franceza. Totusi, chiar si in Germania, Dacia a reusit sa vanda anul trecut 25.506 unitati. Iata cum se prezinta situatia vanzarilor in 2008 pe cele mai importante 5 piete de desfacere pentru Dacia.
Vanzari dacia pe tari
Vanzari Dacia pe modele
Cel mai vandut model in 2008 a fost, evident, Logan, dar foarte aproape s-a situat si modelul Logan MCV. Sandero a avut anul trecut vanzari de aproape 40.000 de unitati, dar modelul a fost lansat jumatatea anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.