Tunerul G-Power a reusit sa demonstreze ca modelul M5 Hurricane RS este cel mai rapid sedan de serie din lume.

Cel mai rapid sedan din lume este un BMW!Batalia pentru cel mai rapid sedan din lume a ajuns sa se duca intre BMW si Mercedes, dar nu oficial, ci la nivelul tunerilor. Totul a pornit cand cei de la Brabus au omologat recordul obtinut de Rocket, un CLS puternic modificat, care a devenit cel mai rapid sedan (din productia de serie) din lume. In 2006, Rocket a atins o viteza maxima de 365,7 km/h si devenea la acel moment cel mai rapid sedan din lume, record care a rezistat pana acum.

Cel mai rapid sedan din lume este un BMW!Provocarea a fost acceptata de tunerul G-Power, care si-a propus sa vada tot ce se poate "scoate" din actualul BMW M5. Modelul celor de la G-Power se numeste Hurricane si a trecut deja prin mai multe faze, primind imbunatatiri succesive. Intr-o prima faza, M5 Hurricane a devenit cel mai rapid BMW din lume, motorul V10 de 5 litri primind doua turbine care au dus puterea maxima la 730 CP. Rezultatul a fost o viteza maxima de 360 km/h, atinsa pe pista de la Papenburg, Germania.

Cel mai rapid sedan din lume este un BMW!Luna trecuta cei de la G-Power au revenit pe aceeasi pista, dar cu versiunea RS a lui Hurricane. Practic, inginerii au marit presiunea de supaalimentare, asa ca motorul a ajuns sa dezvolte 750 CP. Viteza maxima atinsa (si omologata) a fost de 367,4 km/h, suficient pentru a-i lua titlul lui Brabus Rocket.

Acum, cei de la G-Power asteapta "raspunsul" celor de la Brabus, daca acestia vor dori sa continue competitia. Tunerul G-Power spune ca exista inca rezerve pentru motorul lui M5, care ar putea suporta o presiune si mai mare a turbinelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.