Limuzina a avut lansarea de la Bucuresti marti, 18 noiembrie, la sediul Automobile Bavaria din Baneasa.

Automobile Bavaria a prezentat noul BMW Seria 7 pe piata din Romania, in cadrul unul eveniment la care au luat parte mai multe personalitati din lumea mondena romaneasca - le veti recunoaste in galeria foto.

Prezentare BMW Seria 7 in RomaniaLimuzina de lux bavareza, prezentata oficial la jumatatea acetui an, se bazeaza pe o suspensie cu totul noua, a carei arhitectura are rolul de a crea un compromis cat mai bun intre confort si sportivitate. Asta din punct de vedere mecanic, pentru ca fineturile tin de electronica. Asa ca noul Seria 7 dispune de Drive Dynamic Control, sistem care permite, printre altele ca soferul sa poata alege intre modurile de rulare: Confort, Normal, Sport si Sport +. In functie de ce program este selectat, este adaptat modul de raspuns al amortizoarelor, cutiei de viteze, motorului si directiei.

Motoarele sunt cele cunoscute de pe ultimele aparitii BMW, in special de pe X6. Seria 7 va putea fi echipata cu motorul turbodiesel de 3 litri, care produce 245 CP si 540 Nm, valori suficiente pentru ca masina sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 7,4 secunde si sa atinga 245 km/h.

Prezentare BMW Seria 7 in RomaniaUn alt motor disponibil va fi cel pe benzina, de 3 litri, biturbo, care livreaza 326 CP si 450 Nm. Deocamdata, cel mai puternic propulsor va fi cel de pe 750i, un V8 de 4,4 litri, biturbo, pe benzina, care produce 407 CP si 600 Nm. Performantele masinii cu acest motor sunt foarte bune. 0-100 km/h in 5,2 secunde si 250 km/h viteza maxima (limitata electronic). Ceva mai tarziu va debuta si cel mai puternic model - 760i, ale carui performante nu se cunosc inca.

Daca e sa ne referim la echipamentele de siguranta prezente la bord, trebuie sa amintim sistemul Night Vision - cel mai performnat sistem de acest gen disponibil in momentul de fata. Acesta poate detecta pietonii chiar si in lumina slaba si alerteaza soferul daca acestia se misca inspre traietoria masinii.

Prezentare BMW Seria 7 in RomaniaNoul Seria 7 dispune si de 2 camere video situate in spoilerul fata, acestea afisand imagini pe display-ul bordului. Ele ajuta la sporirea vizibilitatii in intersectiile in care drumul cu prioritate nu este perfect vizibil sau cand soferul trebuie sa se strecoare prin spatii foarte inguste.

Prezentare BMW Seria 7 in RomaniaMasina dispune si de sistemul care avertizeaza soferul, prin usoare vibratii in volan, ca paraseste banda pe care ruleaza fara sa semnalizeze (situatie care poate aparea atunci cand soferul adoarme la volan sau este neatent), doar ca inginerii BMW i-au mai adaugat o functie. Niste senzori speciali supravegheaza "unghiul mort" din retrovizoarele laterale pana la o distanta de 60 metri in spate, iar daca o masina se apropie in timp ce soferul vrea sa schimbe banda, este afisat un simbol special pe un mic display al oglinzii respective.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.