Bentley a prezentat cel mai performant model Azure.

Britanicii de la Bentley au prezentat primele informatii despre modelul Azure T, care va debuta la Salonul Auto de la Los Angeles. Cabrio-ul Azure T reprezinta cea mai puternica versiune a lui Azure si dispune de acelasi motor ca si Arnage T.

500 CP si 1.000 Nm - Rafinament britanic de prima clasaConstructorul numeste acest model ca fiind "cel mai elegant cabrio din lume" si nu este deloc departe de adevar. Masina mizeaza in primul rand pe eleganta suprema si pe detaliile cat mai aproape de perfectiune. Versiunea "T" reprezinta de fapt o suplimentare la capitolul putere si performante, dar presupune si o serie de modificari discrete dar de efect. Grilele gurilor de aer din partea frontala sunt altele decat la modelul "normal", jantele sunt unele speciale, de 20 de inch, chiar si busonul rezervorului de benzina este mai elegant, evacuarea are doua iesiri, iar pentru exterior sunt disponibile nu mai putin de 42 de culori.

Si la interior sunt schimbari la nivelul plansei de bord, finisata in aluminiu, pedalierului - perforat, iar tapiteria poate fi ceruta de client in mai multe texturi si culori.

500 CP si 1.000 Nm - Rafinament britanic de prima clasaO alta modificare foarte importanta, cea care defineste Azure T, se regasete sub capota. Celebrul propulsor Bentley, V8 de 6,75 litri furnizeaza 500 CP cu ajutorul a doua turbocompresoare, cuplul maxim fiind de 1.000 Nm. Performantele sunt la nivelul masinilor supersport, desi alura si greutatea lui Azure T nu sunt caracteristici ideale in acest sens. Azure T accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,5 secunde, atinge 160 km/h cu plecare de pe loc in 12 secunde si ajunge la o viteza maxima de 288 km/h.

500 CP si 1.000 Nm - Rafinament britanic de prima clasaProbabil putini clienti isi cumpara Azure T pentru a alerga cu el pe vreun circuit, dar britanicii ofera totusi, optional, un sistem de franare mai performant cu discuri despre care spun ca rezista pe intreaga durata de viata a masinii si cu placute care se uzeaza de doua ori mai greu decat cele ale sistemului standard.

Din pacate pentru admiratorii lui Azure, versiunea Azure T ar putea prefigura sfarsitul carierei acestui model, despre care Bentley afirma ca va fi un extrem de cautat exemplar pentru colectiile pasionatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.