O companie din Polonia a creat un supercar extraordinar. Problema e ca il crease deja cineva, inaintea lor.

Si polonezii copiaza! Si nu orice - Lamborghini!Veno Automotive este o companie din Polonia care isi doreste sa intre direct in clubul producatorilor de bolizi cat se poate de exclusivisti. Polonezii au inceput cu un supercar impresionant, care insa nu este deloc nou si privind imaginile din galeria foto v-ati dat deja seama ce-i cu el. Este vorba de o copie a celui mai exclusivist si mai scump Lamborghini, modelul Reventon.

Si polonezii copiaza! Si nu orice - Lamborghini!Masina, botezata Veno, poate fi usor confundata cu Reventon de catre cei ce nu stiu exact toate liniile modelului italian. Polonezii insa nu spun nimic legat de acest aspect si isi descriu masina ca si cum ar fi un model propriu. Mai mult, sustin ca a fost proiectata de ei, pe calculator, cu cele mai avansate programe de grafica.

Cum a fost probabil peste puterile lor sa produca si propulsorul lui Reventon, polonezii s-au orientat catre un motor mai accesibil. Este vorba de un V8 de 4,2 litri, de la Audi, care va fi oferit in doua versiuni de putere pe Veno: 350 CP/7.000 rpm si 450 CP/5.700-6.400 rpm cu turbo. Exista insa si premisele pentru a oferi acest V8 si in versiune de 700 CP.

Si polonezii copiaza! Si nu orice - Lamborghini!Veno Automotive studiaza insa si posibilitatea de a adapta propulsoare V8 de pe Chevrolet Corvette. Polonezii sustin ca platforma tehnica a masinii suporta pana la 1.000 CP, sa ca iau in calcul V8-urile americane de 6,2 litri in configuratii de pana la 800 CP si chiar mai mult - este vorba de motoarele biturbo create de Lingenfelter.

Veno dispune de ABS, dar nu si de control de tractiune, asa ca va fi interesant de urmarit cum vor fi strunite sutele de cai putere.

Polonezii spun ca vor produce doar 50 de exemplare ale acestei masini, productia anuala urmand sa fie de circa 12-15 unitati pe an.

Si polonezii copiaza! Si nu orice - Lamborghini!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.