Americanii intampina probleme "tehnice" de cand a crescut pretul combustibilului.

Pretul benzinei debusoleaza pompele din Statele Unite!Americanii sunt admirati, dar si contestati cand vine vorba de industria lor auto. Multi nu inteleg cum poti face o imensa risipa de combustibil cu un motor de vreo 6 litri, cand europenii obtin aceleasi performante, sau chiar unele mai bune, cu un propulsor de 3 litri.
Adevarul e ca americanii au mostenit acesta cultura a motoarelor (si masinilor) mari, dar realitatea incepe sa se schimbe. Benzina chiar nu mai are un pret neglijabil pentru ei, desi acesta nu este o problema chiar pe termen scurt. SUA au in continuare unul dintre cele mai mici preturi la carburant - problema este ca ei sunt obisnuiti cu preturi sensibil mai mici decat cele din prezent.

Pretul benzinei debusoleaza pompele din Statele Unite!Aici intervine partea amuzanta (pentru ei este doar la prima vedere amuzanta...). Unele pompe din America, in special cele din zonele rurale si din zonele mai putin frecventate se bazeaza pe un sistem mecanic pentru a inregistra pretul galonului de benzina. Aceste pompe pot inregistra maxim 3,99 dolari/galon, iar pretul benzinei a depasit 4 dolari/galon. Cei care au facut aceste pompe, in vremurile bune, cand benzina era extrem de ieftina, nu si-au imaginat ca se va trece de acest prag.

Se estimeaza ca sunt cam 17.000 de pompe de acest fel in SUA, acestea fiind grupate in putin peste 8.500 de statii de benzina. Multi proprietari nu-si pot permite nici macar modificari ale pompelor, iar cei care isi pot permite instalatii noi au aglomerat deja producatorii.

Cei de la MotorAuthority spun ca ceea ce se intampla acum....nu este chiar o surpriza. In 2005, cand pretul a depasit 3 dolari/galon, multi proprietari au facut up-grade-ul pompelor, dar doar pana la 3,99 dolari/galon.

Sursa & foto: MotorAuthority


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.