Vine din Marea Britanie si are o doza buna de exclusivism pentru ca nu il vedem prea des pe strazi, dar acesta nu e deloc singura lui calitate.

In Romania cel putin ne-am obisnuit cu Jaguar pentru ca, chiar daca nu prea des, vedem cate un X-Type sau un S-Type (inlocuit de putin timp cu XF) care par perfect integrate in peisaj. Cum bine stiti, nu sunt singurele masini produse de Jaguar…oferta britanicilor mai cuprinde doua modele pe care nu le vedem prea des. E vorba de XJ, modelul din clasa de lux si coupe-ul (exista si varianta cabrio) XK, disponibil si in versiunea de top, XKR.

Este Jaguar XKR mai bun decat sportivele germane?XKR, noul model, a atras numeroase aprecieri in privinta designului, dar se pare ca nici partea tehnica nu lasa loc de prea multe reprosuri. Masina este echipata cu un propulsor V8 de 4,2 litri, supraalimentat cu compresor mecanic, care produce 420 CP si 560 Nm. Acceleratia 0-100 km/h se face in 5,2 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h. Din punct de vedere al performantelor XKR este putin mai lent decat BMW M3 (0-100 km/h in 4,8 secunde) si decat Mercedes C63 AMG (0-100 km/h in 4,5 secunde).

Mai jos aveti un video cu testul celor de la Top Gear, in care Jeremy Clarkson spune ca XKR “bate orice de la BMW si de la Mercedes” si castiga disputa chiar si in fata altei sportive britanice, Aston Martin V8 Vantage.

Este Jaguar XKR mai bun decat sportivele germane?

O masina, la acest nivel, la care chiar nu se pune problema banilor, poate fi mai buna decat concurentii in doua feluri. Poate fi mai buna din punct de vedere tehnic si poate fi mai buna strict pentru cel care o conduce. In acest ultim caz, performantele dinamice nu mai primeaza. Pur si simplu este o masina mai buna pentru ca ii place soferului.

Pentru voi cum e Jaguar XKR?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.