In cazul actualei generatii Octavia, Skoda propune doua motorizari pentru un model destinat familistilor mai… nervosi.

Skoda Octavia RS: Benzina sau diesel?Octavia este fara indoiala una dintre cele mai vandute masini noi in Romania, majoritatea cumparatorilor preferand propulsoarele diesel pentru acesta masina.
Avantajele Octaviei sunt pretul, increderea in tehnologia germana si aspectul practic. Este vorba de o masina mare, spatioasa cu un portbagaj care te “provoaca” sa-l umpli la refuz. Ingrediente care se potrivesc de minune familistilor.
Si totusi, daca, familist fiind, nu ai bani si pentru o alta masina mai dinamica? Poti alege Octavia RS, versiunea sportiva, pe care Skoda o promoveaza mult mai bine decat pe cea veche.

Skoda Octavia RS: Benzina sau diesel?Actuala Octavia RS este o masina lansata de ceva timp, deci nu este deloc o noutate. Cu toate astea ma intrebam cum reactioneaza clientii de RS cand vor sa aleaga o versiune. Pe de o parte exista motorizarea pe benzina, mai puternica si mai tentanta, dar pe de alta parte exista si alternativa diesel pentru RS, iar majoritatea clientilor versiunii “normale” prefera una din variantele diesel.

Octavia RS pe benzina dispune de un motor de 2 litri, turbo (acelasi de pe Golf GTI), care produce 200 CP/5.100-6.000 rpm si 280 Nm/1.800-5.000 rpm. Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 7,3 secunde si ajunge la o viteza maxima de 240 km/h. Consumul mediu este de 7,8 l/100 km.

De cealalta parte, Octavia RS turbodiesel este echipata cu un motor de 2 litri TDI care produce 170 CP/4.200 rpm si 350 Nm/1.800 rpm. Acceleratia 0-100 km/h se face in 8,5 secunde, iar viteza maxima este de 225 km/h. Consumul mediu este de doar 5,7 l/100 km.

Skoda Octavia RS: Benzina sau diesel?Ca urmare, modelul pe benzina este mai rapid, dar diferentele nu sunt prea mari. Pe de alta parte modelul diesel consuma mai putin. Si nici pretul nu ajuta un potential client sa aleaga: modelul pe benzina costa 19.637 euro (fara TVA), iar cel diesel are un pret de 20.293 euro (fara TVA). Adica o diferenta de doar 656 euro.

In aceste conditii, voi ce versiune ati prefera si de ce?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.