Doua din cele mai asteptate sportive nipone pe piata din tara noastra sunt disponibile la vanzare.

Generatiile anterioare ale lui Mitsubishi Lancer si Subaru Impreza nu au impresionat din punct de vedere al cifrelor de vanzari. Acum insa sunt disponibile noile generatii ale acestor modele, masinile fiind schimbate radical, nu doar din punct de vedere al designului.

Noul Mitsubishi Lancer nu mai are nici o legatura cu modelul anterior, la nivelul designului. Masina arata aproape la fel cu conceptul care a prefigurat-o, designul fiind punctul forte al modelului. Nu prea are cum sa nu-ti placa.

De cealalta parte, Subaru Impreza a trecut la caroseria hatchback si asta nu a fost pe placul unei parti a fanilor acestui model. In plus, designul este unul controversat, existand atat aprecieri pozitive cat si aprecieri negative, care tin de faptul ca masina putea (si trebuia) sa fie mai agresiva din punct de vedere estetic.

Preturi

In Romania, pretul lui Mitsubishi Lancer porneste de la 15.490 euro (cu TVA inclus) pentru motorul de 1,5 litri (benzina) si 109 CP, iar Impreza poate fi comandata incepand cu un pret de 18.683 euro (cu TVA inclus) in combinatie cu un propulsor pe benzina de 1,5 litri si 107 CP. Asadar, la motorizari aproape identice, Subaru Impreza costa cu aproape 3.200 de euro mai mult. O mare parte din aceasta diferenta se datoreaza insa faptului ca Subaru Impreza dispune de tractiune integrala, pe cand Mitsubishi Lancer are tractiune doar pe puntea fata.

Subaru Impreza vs Mitsubishi Lancer in RomaniaMitsubishi Lancer

Capacitate: 1,5 litri
Putere maxima: 109 CP/6.000 rpm
Cuplu maxim: 143 Nm/4.000 rpm
Tractiune: fata
0-100 km/h: 11,6 secunde
Viteza maxima: 191 km/h
Pret (cu TVA): 15.490 euro

Subaru Impreza vs Mitsubishi Lancer in RomaniaSubaru Impreza

Capacitate: 1,5 litri
Putere maxima: 107 CP/6.400 rpm
Cuplu maxim: 142 Nm/3.200 rpm
Tractiune: integrala
0-100 km/h: 14 secunde
Viteza maxima: 175 km/h
Pret (cu TVA): 18.683 euro

Subaru Impreza vs Mitsubishi Lancer in Romania
Deocamdata Mitsubishi nu ofera o alta alternativa pe benzina la motorul 1,5 litri (109 CP), dar mizeaza pe popularitatea propulsorului diesel de 2 litri (140 CP), preluat de la Volkswagen, in conditiile in care generatia anterioara nu a dispus de un motor turbodiesel. Pretul de pornire pentru Lancer cu acest motor (2.0 DI-D, 140 CP) este de 18.690 euro (TVA inclus).

Subaru Impreza vs Mitsubishi Lancer in Romania
Subaru ramane fidel propulsoarelor pe benzina si mai ofera si un motor de 2 litri si 150 CP, pentru un pret de 21.777 euro (cu TVA inclus). In plus, la Subaru puteti alege si versiunea sportiva WRX, care este echipata cu un motor de 2,5 litri turbo care dezvolta 230 CP. Aceasta versiune are un pret de 33.201 euro (cu TVA inclus).
Subaru lucreaza de mai mult timp la un motor turbodiesel cu 4 cilindri in configuratie boxer si e posibil sa vedem si acest propulsor in gama Impreza.

Comunitatea SOTTO
Va invitam sa o descoperiti, sa va completati profilul si sa beneficiati de toate avantajele ei. Puteti comenta si initia discutii pe forum sau pe blog, va puteti face grupuri de prieteni, puteti posta albume de poze si clipuri video, asta pe langa multe alte optiuni pe care vi le ofera comunitatea SOTTO!
Sugestiile si parerile sunt binevenite!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.