Porsche are un stand destul de aerisit, dar bogat in premiere. Germanii au pus pe primul plan noul 911 GT2, dar arata ca le pasa si de ecologie.

Pe o platforma rotativa troneaza bolidul de 530 CP, cel mai puternic Porsche de sosea la ora actuala. Agresiv, proaspat din punct de vedere estetic, 911 GT2 nu este prea greu de confundat cu alte modele Porsche pentru un ochi neavizat.

M-a distrat, in momentul in care am facut pozele, deschizatura capotei motorului, foarte mica. E greu sa-ti imaginezi ca acolo, pe undeva, sta gata de actiune un motor boxer, cu 6 cilindri, care este capabil de 530 CP si de 3,7 secunde pana la 100 km/h.

O alta premiera a celor de la Porsche este Cayenne Hybrid, SUV-ul prin care germanii vor sa arate ca aspectul ecologic al masinilor lor este pe lista de prioritati. Masina din stand este de fapt una cu partile cele mai importante sectionate, pentru a vedea tehnologia pe care o ascunde. Si partile importante sunt multe…nu cred ca cineva ca conduce Cayenne isi imagineaza ca paienjenis de fire si module electronice sunt amplasate peste tot. E drept ca modelul Cayenne Hybrid este mai sofisticat decat fratii sai mai putin prietenosi cu mediul.

SPECIAL Frankfurt. Standul Porsche. Vedeta: noul 911 GT2Amplasat exact alaturi de modelul Hybrid, troneaza o alta versiune a lui Cayenne: GTS. O declaratie de genul "OK. Ne preocupa ecologia, dar e bine sa ramaneti deocamdata prieteni cu statiile de benzina". GTS este o versiune sportiva a lui Cayenne S, motorul V8 de 4,8 litri primind 20 CP in plus si ajungand astfel la 405 CP. De asemenea, GTS dispune de suspensia controlata electronic PASM (Porsche Active Suspension Management) ceea ce face ca masina sa fie mai joasa cu 42 mm. Cu ajutorul cutiei de viteze manuala, cu sase trepte, GTS accelereaza pana la 100 km/h in 6,1 secunde, adica cu 0,5 secunde mai bine decat Cayenne S.
GTS va fi disponibil incepand cu anul viitor la un pret de 77.000 euro (pret de baza, cu toate taxele, in Germania).

Galerie foto

Dan Damian


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.