Duminica au avut loc festivitatile finale ale aniversarii marcii Ferrari, care a implinit 60 de ani de existenta.

Anul acesta a fost unul cu totul special pentru Ferrari si pentru fanii acestei marci. S-au implinit 60 de ani de cand Ferrari a inceput sa incante o lume intreaga cu unele dintre cele mai admirate si mai bune masini sport si supersport. Italienii au celebrat cum se cuvine acest eveniment, pe parcursul mai multor zile, in care clienti din toata lumea au petrecut pe pista de la Fiorano cu cele 1.040 de masini prezente.
Finalul sarbatorii a apartinut concursului de eleganta pentru maisnile Ferrari. O multime de bijuterii cu emblema calutului cabrat au fost prezente, toate intretinute si restaurate impecabil de oameni pasionati.

Ferrari a implinit 60 de ani

Premiul "Best of Show" a fost adjudecat de un model 375 MM, din 1954 si a fost inmanat proprietarului de Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari si de Marquis Claudio Rangoni Machiavelli, Presedintele Bancii Populare din Verona.

Ferrari a implinit 60 de ani

Al doilea premiu ca importanta, "Racing Best of Show" a fost castigat de un model Ferrari 330 P4, fabricat in 1967. Premiul a fost inmanat de CEO-ul Ferrari, Jean Todt si de Alberto Vigano, seful de marketing de la Pirelli.

Ferrari a implinit 60 de ani

Spectacolul a fost completat de evolutiile mai multor fosti si actuali piloti Ferrari: Jody Scheckter, Gerhard Berger, Jean Alesi, Felipe Massa, Kimi Raikkonen si, bineinteles, Michael Schumacher care s-a jucat putin cu un Ferrari FXX.

In seara zilei de sambata s-a desfasurat si licitatia de obiecte Ferrari la care s-au strans 220.000 de euro, bani care vor fi donati clinicilor de pediatrie din Modena si Bologna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.