Programul BMW Driver Training aniverseaza anul acesta 30 de ani de la debut.

Ziua de nastere a acestui program, care are un rol foarte important in fidelizarea clientilor BMW, a fost pe 22 aprilie 1977. Atunci s-au organizat primele teste de acest gen la bordul unor modele 320i. De fapt, Driver Training face parte din BMW Group Driving Experience, alaturi de MINI Driver Training si BMW Motorrad Rider Training. De-a lungul timpului BMW Group Driving Experience s-a dezvoltat continuu si a ajuns sa cuprinda la momentul actual o flota de 250 de masini din toata gama BMW si circa 100 de motociclete pe care doritorii invata sa conduca cat mai sigur si sa faca fata situatiilor neprevazute din trafic sau de pe circuit.

Anul trecut au avut loc, numai in Germania, aproximativ 1.000 de evenimente de aceste gen organizate de BMW, evenimente la care au participat aproximativ 18.000 de soferi si motociclisti. Statisticile oficialilor BMW arata ca, din 1977 si pana in acest an, peste 200.000 de persoane au fost ajutate sa-si dezvolte calitati superioare de control al masinilor pe piste special amenajate si pe circuite celebre. Cursurile sunt tinute in locatii din toata lumea, de la zonele inghetate din nord pana la cele toride ale Africii, de 120 de instructori BMW, unii dintre ei avand legaturi si cu lumea curselor profesiniste.

Aniversare BMW Driver TrainingBMW Driving Training s-a adaptat continuu de-a lungul timpului, urmand noile realizari in domeniul tehnicii si electronicii. Primele masini pe care se tineau cursurile nu aveau nici un fel de legaturi cu sistemele electronice de asistenta care fac acum parte din orice masina moderna, asa ca, astazi, participantii invata sa foloseasca cat mai eficient interventia electronicii de la bord.

In mai multe sedinte, participantii invata elemente de baza cum ar fi pozitia corecta la volan, cum trebuie sa tina volanul, de ce o masina cu tractiune fata se comporta diferit de o masina cu tractiune spate etc., dar si manevre complexe la nivel practic.

Scopul final este acela de a-i aduce pe cursanti la nivelul la care sa poata evita situatiile critice din trafic, sa stie sa controleze masina si, foarte important, sa reactioneze cat mai repede si corect.

Aniversare BMW Driver TrainingStatisticile arata ca 95% din accidente se produc din cauze umane. In medie, intreaga cariera de sofer a unei persoane este marcata de noua accidente si fiecare sofer este cauza unui accident o data la cinci ani.

In viitorul apropiat cei de la BMW se vor concentra pe BMW TrackTrainer, program care isi propune sa-i ajute pe amatorii de condus sportiv si pe cei cu ambitii de pilot sa gaseasca linia ideala a unui circuit. In paralel se va dezvolta BMW Economy Training, program cu ajutorul caruia cursantii isi pot perfectiona stilul de condus economic.

Pentru a vedea ce presupune BMW Driver Training accesati galeria foto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.