Auto 31 Martie 2011 09:15
Ford ne arata cum isi testeaza masinile prin poligonul plin de gropi. Ideea este ca masina sa reziste pe soselele normale. Oare chiar rezista, in Romania?

Stiti ca cel mai mare dusman al masinilor este… groapa. Drumurile oribil de proaste de care avem din belsug in Romania. Acele drumuri care-ti scutura serios masina si care te duc in service mult mai des decat ti-ai dori.

Din cauza gropilor ajungi sa tai pneuri, sa distrugi jante, asa ca sa nu mai spun ca, in timp, cedeaza amortizoarele, capetele de bara, iar uneori se lasa si cu planetare smulse din cutie. Din cauza asta, cand aduci o masina din Germania (de exemplu) incepi sa auzi diverse zgomote la suspensii, zgomote pe care nu le-ai auzit cand ai testat masina acolo. Si tot gropile sunt responsabile de scartaielile (greierasii) plansei de bord, dupa atatea vibratii incasate.

Constructorii se chinuie sa faca masinile in asa fel incat sa faca fata drumurilor pline de gropi si denivelari
, chiar si atunci cand soferul trece prin ele fara sa tina cont de ce ar putea suferi masina. Iata cum arata o parte din cei 80 de km de “drum” din cadrul poligonului de teste... citeste continuarea pe Motorstory.ro (+ VIDEO)!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.