Un coupe de lux de la BMW, o masina pe care o vedem din ce in ce mai rar, BMW Seria 8 nu se va mai intoarce pe piata, dar ramane impresionant si astazi.

BMW a produs de-a lungul timpului multe masini memorabile. Daca ne “ingropam” in trecutul marcii bavareze o sa gasim multe modele care ar sta la loc de cinste in orice colectie, oricat de pretentioasa ar fi ea. O sa va prezint mai multe modele in viitor, dar acum sa ne oprim putin asupra unei masini nu prea vechi, pe care multi am dori-o si acum – Seria 8.

O singura generatie Seria 8 a fost produsa intre 1989 si 1999
, generatie care a venit dupa Seria 6, dar fata de care avea ceva in plus si se adresa unui cu totul alt segment de piata. Practic, Seria 8 a fost un varf al tehnologiei BMW la acea vreme, un coupe de lux, destinat sa concureze cu cele mai mari si luxoase coupe-uri produse de Mercedes.

Masina a fost conceputa cu tehnologii noi si nu foarte mult utilizate la acea vreme
, cum ar fi folosirea tunelului de vant, iar performantele o plasau aproape de segmentul suprcar-urilor vremii respective. Dealtfel, Seria 8 n-a avut decat motoare V8 si V12, in mai multe versiuni de putere. Nu exista atunci EfficientDynamics si buton Stop/Start, asa ca masina nu era chiar economica dupa standardele de azi, cu acelasi niveluri de putere.

Debutul a fost unul in forta, cu modelul 850i, al carui motor V12 de 5 litri... citeste continuarea pe Motorstory.ro!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.