Mare, grea, puternica, aceste gen de masina aduce, pe langa confort, caracteristici speciale, de care poate depinde viata proprietarului.

Nimeni nu-si doreste masini de genul asta, dar pentru unii sunt indispensabile. Chiar daca ceea ce vedeti in poza pare un normal Discovery 4, masina nu e chiar normala. Este versiunea blindata, una care ofera o foarte buna protectie la un eventual atac armat, pentru cei care au si bani si dusmani.

Oricum, noul Discovery 4 Armoured este masina necesara celor care se stiu predispusi la atacuri serioase, cu arme usoare. Sau companiilor care-si trimit angajatii in zone de risc si nu vor sa-i piarda pe acolo. Este genul de masina care se foloseste cu sofer, de preferinta unul antrenat special pentru a conduce masini blindate. Se fac asemenea cursuri, organizate chiar de constructorii care produc masini blindate.

Sa revenim la masina noastra. Are adaugat un blindaj care rezista la focuri de arma trase de aproape, ofera protectie pentru explozia de aproape a 15 kg de TNT (trinitrotoluen), iar podeaua rezista exploziei unei grenade de mana.

Vechiul Discovery 3 Armoured avea un motor turbodiesel V6 de 2,7 litri si 190 CP. Prea putin pentru o asemenea masina, tocmai din aceasta cauza... citeste continuarea pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.