Un clip care ne arata cum poate fi invatat comportamentul unei masini, folosind cateva teste pe suprafete speciale. In cazul de fata, un Porsche 911 GT3.

Un video extrem de interesant, in care vedem cum se poate invata controlul unei masini, in tot felul de situatii. E adevarat, aici vedem un Porsche 911 GT3, la Silverstone, dar se poate invata si cu masini ceva mai “normale”.

Prin 2005 am fost la o astfel de sesiune de teste la Hungaroring. In interiorul buclei circuitului mare, exista cam tot ceea ce vedeti si in clip. De departe, cel mai placut test este cel cu rampa care iti “arunca” puntea spate cand treci peste. Si intri intr-o supravirare pe care trebuie s-o controlezi cumva, in conditiile in care ai acele jeturi de apa verticale pe care trebuie sa le eviti. Plus ca suprafata pe care trebuie sa controlezi derapajul asta are o aderenta foarte redusa.

Nu-i deloc usor, mai ales ca rampa care te arunca in derapaj o poate face cu intensitati diferite.
Eu am incercat manevrele astea cu Opel Vectra, Zafira si Astra. Te provoaca in asa fel incat nu-ti vine sa mai pleci de acolo, mai ales cand vezi ca incepe sa-ti iasa.

Daca vrei sa fii la curent cu ultimele noutati publicate pe Motorstory.ro, apasa "Like" pe pagina de Facebook!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.