Auto 8 Noiembrie 2010 00:05
Nu stiu cati dintre voi le-au cunoscut. Aproape singurele masini care se amestecau timid, dar cu prestanta, printre marea de Dacii inainte de revolutia din 89.

Erau privite cu admiratie atunci… bine, poate cu exceptia Trabant-ului, clar mai jos decat Dacia. Dar Volga si Lada erau altceva, masini solide rusesti, despre care se spunea ca nu se strica. Extrem de simple, durabile, facute pentru clima dura a URSS-ului. Mai erau si celebrele (atunci) Moskvich si Wartburg.

Iar Trabantul era masina care putea fi segmentata pe marginea drumului. Asa spuneau soferii de atunci. Nu stiu daca a facut cineva asta, cert este ca atunci cand eram copil, am vazut pe cineva care adusese motorul in casa si-i schimba segmentii, fara sa fi avut cine stie ce experienta de mecanic auto.

Aveau, pentru mine, atunci, o savoare aparte. Un unchi de-al meu isi cumparase o Volga, exact ca cea din poza, cu motor... citeste continuarea pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.