Agresivitatea in trafic este raspandita peste tot in lume, iar britanicii sunt ingrijorati de amplorea fenomenului. Probabil pentru ca nu ne-au vizitat.

Un studiu facut in Marea Britanie a aratat faptul ca soferii de BMW sunt cei mai nervosi/agresivi, cum vreti sa le spuneti. Creeaza probleme. Ei sunt cei de la care britanicii care au raspuns la acest chestionar se asteapta la degete ridicate, flash-uri si viteza prea mare.

Probabil sunteti curiosi cine sunt cei de pe locul 2 in acest top. Ei bine, pentru britanici sunt soferii de utilitare, care, pana de curand, erau pe primul loc. Pe locul 3 sunt soferii de Audi, locul 4 este ocupat de cei care conduc Ford-uri, iar pe locul 5 sunt soferii de Land Rover.

23% dintre britanici au spus ca s-au confruntat cu situatii periculoase, in sensul ca un sofer a coborat din masina dupa un schimb dur de replici pe sosea, iar unu din 10 soferi au spus ca au fost implicati intr-un accident rutier ca urmare a unor dispute pe sosea. Este vorba de ceea ce se numeste “road rage” un fenomen intalnit peste tot in lume, dar diferit ca amploare in functie de nivelul civilizatiei din tara respectiva.

Seamana cu ceea ce intalnim zi de zi in Romania? Din pacate da, doar ca eu cred ca amploarea.... citeste articolul integral pe Motorstory.ro!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.