Auto 7 Octombrie 2010 00:05
Solutii simple pentru a reduce cheltuielile cu reviziile obligatorii, atunci cand ai masina in garantie.

Criza de pe piata auto a pus dealerii de masini intr-o situatie foarte delicata. Cum aproape nimeni nu le mai calca pragul showroom-ului, trebuie sa se reorienteze, trebuie sa castige bani, intr-un fel sau altul. Si s-au reorientat, reprezentatii importatorilor si dealerilor declarand in mai multe randuri ca vor pune accent pe activitatea de service pentru a castiga bani.

E foarte bine, pentru ca, in anii trecuti, service-urile nu erau deloc ce trebuie. Dealerul castiga oricum din vanzarea de masini, asa ca, la serviciile de service, nu-i interesau problemele clientilor. Se ajungea la timpi de asteptare aberanti pentru piese banale, lucrari facute de mantuiala sau programari tarzii.

Bun, acum se pune accent pe activitatea de service, dar nu va lasati pacaliti de ofertele tentante ale dealerilor si mai ales de promisiuni. Ideea lor este sa castige bani, si cum le trebuie o gramada de revizii pentru a acoperi pretul unei masini noi vandute (in ideea de a compensa), preturile din service, indiferent la ce “oferta” sunt ele, sunt mari.

Iar atunci cand ai o masina in garantie si trebuie neaparat sa faci reviziile in service-urile autorizate (ale dealerilor), poti ajunge sa platesti mult mai mult decat ti-ai imaginat si decat ar fi cazul. Asadar, nu strica deloc sa tinem cont de cateva aspecte, care ne pot “scoate” mai ieftin cand ajungem in service, la reviziile obligatorii:

- masina nu trebuie dusa neaparat in service-ul dealerului de unde ai luat masina. Trebuie sa suni la toti cei din raza ta de domiciliu si sa-i intrebi de pretul pentru manopera. O sa ai supriza s agasesti diferente si poti alege service-ul care te avantajeaza.

- cumpara-ti singur consumabilele, pentru ca acestea se inlocuiesc la reviziile obligatorii! Service-ul nu are voie sa-ti refuze piesele, daca acestea... citeste continuarea pe Motorstory.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.