In mod sigur v-ati intrebat de ce masinile germane foarte puternice au viteza maxima limitata electronic la 250 km/h.

Sunt modele de peste 500 CP despre care este foarte greu sa crezi ca ajung doar la 250 km/h, cand ele sunt capabile de peste 300 km/h. Dealtfel, intotdeauna producatorii specifica in fisa tehnica faptul ca viteza maxima este limitata electronic. Asta asa, sa fie clar ca poate mult peste.

BMW, Audi si Mercedes (dar si VW) isi limiteaza masinile la 250 km/h, desi in ultimii ani au aparut si exceptiile. Exceptii care arata ca aceasta “regula” este pe cale sa devina istorie.

De unde aceasta regula de maxim 250 km/h?

Nu este vorba de legislatia germana, ci despre o initiativa a celor de la BMW, care dateaza din anul 1987, cand nemtii au prezentat primul motor V12 pentru Seria 7 (E32). Acesta avea 5 litri si dezvolta 304 CP. Masina putea ajunge la viteze sensibil mai mari de 250 km/h (se spune ca ar fi putut ajunge la aproape 300 km/h), dar BMW a hotarat sa o limiteze la 250 km/h si sa limiteze la aceasta viteza toate modele care, tehnic, ar fi putut-o depasi.

Motivele tin de siguranta. Autostrazile germane.... citeste continuarea pe Motorstory.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.