Cateva modele care ar putea deveni alternative la deja celebrul SUV autohton.

Dacia DusterCel mai ieftin SUV din lume, pentru clasa sa, nu prea are concurenti. Adica nu in modul normal, prin care comparam doua masini, pentru ca diferenta intre Duster si alte SUV-uri prezente in Romania consta in sume insemnate, care inclina balanta in favoarea Daciei.

Totusi, sa vedem catre ce alte modele si-ar putea indrepta atentia un posibil client de Duster, in conditiile in care ar prefera un SUV de import si care sunt diferentele care despart Duster-ul de acesti concurenti.

Dacia DusterCum se stie deja, Dacia Duster are un pret de pornire de 10.500 euro, cu tractiune 4x2 si motorul de 1,6 litri, benzina, cu 105 CP. Partea unde SUV-ul romanesc sta mai prost este la nivelul echipamentelor de serie, versiunea de baza fiind dotata cu ABS, doua airbag-uri, servodirectie si .. cam atat. Cea mai ieftina versiune 4x4, dotata cu acelasi motor, costa de la 12.300 euro si are acelasi nivel de echipare.

Iata si cateva modele care ar putea fi alternative:

Fiat Sedici
Fiat SediciCrossoverul italian este semnificativ mai mic decat Dacia Duster (cu 200 mm in lungime) si vine cu un pret de pornire de 15.560 euro pentru versiunea de baza, 4x2 cu motor de 1,6 litri, benzina, de 107 CP. Sedici este putin mai performant din punct de vedere dinamic, mai economic, si putin mai bine echipat (are si oglinzi reglabile electric, aer conditionat, radio CD si airbag-uri laterale fata). Cea mai ieftina versiune 4x4, tot in combinatie cu acest motor, costa de la 16.761 euro.

Suzuki SX4

Suzuki SX4Este fratele modelului Sedici de la Fiat, are aceleasi dimensiuni (adica este semnificativ mai mic decat Duster), dar SX4 are preturi ceva mai aprope de Duster. Modelul de baza costa 12.250 euro, are tractiune 4x2 si motor pe benzina de 1,5 litri si 112 CP. Nivelul dotarilor este cam acelasi cu cel de pe Sedici. Cel mai ieftin model SX4 cu tractiune integrala costa 13.850 euro si vine cu un motor pe benzina, de 1,6 litri si 120 CP.

Hyundai Tucson
Hyundai TucsonEste unul dintre cele mai ieftine SUV-uri de la noi, a avut si are un succes de proportii, dar nu se compara cu Duster la nivelul preturilor. Cel mai ieftin model, 4x2, cu motor de 2 litri, benzina si 141 CP costa 15.815 euro. Echiparea este mai buna decat la Duster, performantele dinamice ceva mai bune, dar consumul este mai mare. Cel ami ieftin model 4x4 costa 19.028 euro, cu acelasi motor de 2 litri. Oricum, Tucson va fi inlocuit curand de noua generatie, care va purta numele iX35.

Kia Sportage

KIa SportageUn alt SUV de succes, Sportage este fratele lui Tucson, dar individualizarea este mai mare intre cele doua modele. Cel mai ieftin model 4x2, cu acelasi motor ca si Tucson (2 litri, benzina, 141 CP) are un pret de pornire de 17.612 euro, in vreme ce primul model 4x4 costa 20.825 euro. De mentionat ca Sportage vine in serie cu sistem ESP. Si Sportage va fi inlocuit anul acesta de o noua generatie.

Trebuie sa tinem cont de faptul ca Duster este un model comparabil, ca dimensiuni, cu Tucson si Sportage, dar este o clasa peste Sedici si SX4.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.