Desi lovit de criza, anul 2009 a fost plin de evenimente in industria auto din Romania, de la demararea productiei Ford la Craiova, la vanzarea participatiei Mercedes-Benz Romania si pana la schimbari in managementul companiilor din domeniu.

AutoItalia a devenit reprezentantul oficial al marcii Infiniti in Romania
Infiniti G37AutoItalia Group, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ssang Yong, Maserati si Segway in Romania, a devenit din luna iunie reprezentantul oficial al marcii Infiniti in Romania.
Anul acesta, importatorul Infiniti a lansat in Romania modelul Infiniti G37 Cabrio, la un pret de pornire de 51.300 euro cu TVA.
AutoItalia comercializeaza in Romania modelele Infiniti G37 sedan, G37 Coupe, G37 cabrio si SUV-urile EX 37, FX 50. Preturile variaza intre 44.000 euro cu TVA si 73.000 euro cu TVA.

Estimarile importatorului pentru anul acesta sunt vanzarea a 100 de masini Infiniti.In prezent, circula prin Romania 500 de autoturisme Infiniti.

Anul trecut, AutoItalia a comercializat in Romania peste 16.200 de autovehicule, cu 0,4% mai putin decat in 2007.

Sixt New Kopel a preluat importul automobilelor chinezesti Chery in Romania
CherySixt New Kopel, companie care ofera pe plan local servicii de leasing operational si rent-a-car, a semnat in iulie un parteneriat cu Chery Automobile, cel mai mare producator de branduri de masini din China, pentru a deveni importator exclusiv al marcii in Romania.

Distributia va incepe din momentul in care masinile vor primi certificatul de omologare conform cu normele Uniunii Europene.

Sixt New Kopel a gestionat in 2008 o flota de peste 5.000 de masini, inregistrand o cifra de afaceri de 12 milioane euro si o cota de piata de 40%. In 2009, compania doreste o flota de masini in crestere cu 50% fata de anul trecut.
Compania de servicii de leasing operational si rent-a-car Sixt New Kopel, parte a grupului israelian Shlomo, detine 25-30% din piata de rent-a-car din Romania, cu o flota de 575 de masini.

Afla celelalte momente importante ale industrie auto din Romania, doar pe Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.