Opel a reconstruit un model vechi de aproape 70 de ani - Kadett Roadster.

Opel Kadett RoadsterDin cand in cand e bine sa mai cauti in arhive, spun cei de la Opel. Pentru ca poti da peste lucruri frumoase. De exemplu, constructorul german a descoperit un model foarte vechi, finalizat la nivel teoretic, dar care nu a vazut niciodata productia de serie. Cei care au descoperit pozele le-au dat pe urma unor experti in masini clasice de la Opel.

Opel Kadett RoadsterS-a aflat ca este vorba de un Opel Kadett Roadster, construit sub forma de prototip in anul 1938, pe baza modelului Kadett din anii '30. Numele de atunci este Kadett Strolch, adica "vagabond". Masina era pregatita pentru productia de serie, o dovedesc cateva brosuri de atunci, dar s-a renuntat pentru ca inaintea celui de-al doilea razboi mondial era criza de otel, iar vanzarile, pentru care nu existau mari perspective, nu ar fi justificat cheltuiala legata de productie.

Masina era echipata cu un motor mic, de 1,1 litri, care dezvolta 23 CP, iar cutia de viteze era una cu doar 3 trepte. Viteza maxima oficiala era de 98 km/h.

Opel Kadett RoadsterCei care se ocupa cu masinile clasice in cadrul Opel si-au spus ca este pacat sa lase acest model la stadiul de plan. Asa ca, pe baza fotografiilor de la acea vreme si a altor informatii, au reusit sa construiasca modelul Kadett Roadster utilizand componentele unui Kadett normal, din 1938, aflat in colectia constructorului german. Rezultatul il vedeti in galeria foto. S-a lucrat mult la mecanismul softtop-ului pentru ca singura sursa d einformatii au fost niste poze vechi. Aceleasi poze, alb-negru, au fosu analizate pentru a se determina culoarea prototipului de acum aproximativ 70 de ani. Tocmai de aceea noul vechi Kadett Roadster a fost vopsit in acest rosu aprins.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.