O trecere in revista a celor mai performante pneuri de iarna si cateva sfaturi privitoare la achizitionarea lor.

Despre pneurile de iarna se discuta de multi ani in Romania, dar desi majoritatea au inteles necesitatea acestora, exista inca multi soferi cu perceptii gresite, care vad in pneurile de iarna o cheltuiala inutila.

Afla ce pneuri de iarna se poarta in acest sezon!Pneurile de iarna sunt obligatorii pentru a minimiza problemele de aderenta. Este stiut faptul ca pneurile de iarna sunt mai bune si pe asfalt curat, iarna, nu doar pe suprafete cu zapada sau gheata. Consistenta pneurilor dedicate sezonului rece este mai moale, tocmai pentru a asigura un plus de aderenta in conditiile temperaturilor scazute. De asemenea, pneurile de iarna sunt mai zgomotoase pe asfalt uscat, datorita profilului special desenat pentru a "agata" zapada, maresc consumul masinii si se uzeaza mai rapid daca sunt folosite la temperaturi mari (vara).

Afla ce pneuri de iarna se poarta in acest sezon!Avantajele legate de aderenta sunt insa incontestabile, la accelerare, franare si rezistenta la derapaj lateral. Diferentele sunt date de calitatea pneului, care tine in general de doua aspecte: nivelul de calitate al materialului si profilul benzii de rulare. De asemenea, pneurile de iarna, (aproape) indiferent de marca sunt net superioare celor all-season.

Oferta de pe piata este destul de bogata la acest capitol. In fiecare an cei de la ADAC fac un test destul de complet al celor mai noi aparitii de pe piata. Iata topul de anul acesta, pentru cele mai populare dimensiuni (in acest caz 195/65 R15 T):

1. Goodyear UltraGrip 7+ Pret: 292 RON
2. Continental WinterContact TS830
3. Pirelli Winter 190 Snowcontrol Pret: 330 RON
4. Dunlop SP Winter Sport 3D Pret: 245 RON
5. Michelin Alpin A3 Pret: 225 RON
6. Goodyear Vector 4 Season Pret: 304 RON
7. Kumho I’ZEN KW 23
8. Vredestein Snowtrac 3 Pret: 251 RON
9. Uniroyal MS plus 66 Pret: 241 RON
10. Nokian WR G2 Pret: 245 RON

Afla ce pneuri de iarna se poarta in acest sezon!Preturile de mai sus sunt pentru dimensiunea 195/65 R15 T si nu inseamna neaparat ca sunt cele mai mici. Inainte sa cumparati, cautati cu rabdare si fiti atenti si la promotiile din supermarket-uri gen Carrefour, Metro, Selgros etc. Le puteti gasi mai ieftin.

Este recomandat sa cumparati 4 anvelope de iarna, nu doar 2, pentru rotile motoare. Daca tractiunea masinii este pe fata, pneurile de iarna pe spate ajuta la franare si stabilitate.

Afla ce pneuri de iarna se poarta in acest sezon!De asemenea, nu uitati sa aveti la voi un set de lanturi, pentru cele mai dificile situatii. Lanturile se folosesc doar in cazul in care pneurile de iarna sunt depasite de situatie. Folosite pe distante mari afecteaza sistemul de directie al masinii si elementele de suspensie.

Puteti schimba opinii despre pneurile de iarna pe forumul Sotto


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.