Un model foarte apreciat de public, care intra intr-o noua etapa, cu versiunea facelift.

Care este secretul Skodei Octavia?Extrem de cunoscuta si de apreciata in Romania, Skoda Octavia este un exemplu excelent de marketing si de pozitionare pe piata. Normal ca, la un raport calitate/pret destul de bun, masina este foarte cautata de cumparatori, multi dintre ei vazand in acest model un fel de Golf cu alta sigla.

Vanzarile au mers pana acum atat de bine, incat Skoda a decis ca si prima generatie Octavia isi are inca locul pe piata, asa ca masina se vinde inca, pe unele piete, sub numele de Octavia Tour, desi ruleaza pe o platforma veche de 12 ani.

Care este secretul Skodei Octavia?Si totusi, ce tenteaza atat de mult la acest model (a doua generatie)? Teoretic, pretul. Practic insa, pretul este situat foarte aproape de cel al lui Golf. De exemplu, cel mai ieftin model Octavia (cu facelift) costa 13.737 euro in versiunea de echipare Classic, cu motor pe benzina de 1,4 litri si 80 CP. De cealalta parte, noul Golf costa in vesiunea de baza, Trendline, 14.452 euro echipat fiind cu acelasi motor de 1,4 litri si 80 CP. Diferenta este de doar 715 euro. In aceasta situatie de ce credeti ca ar cumpara cineva modelul Octavia, avand in vedere ca, la acest nivel de pret, diferenta de 715 euro nu inseamna prea mult? Iar Volkswagen este totusi o marca mai bine vazuta.

Care este secretul Skodei Octavia?Poate comparatia nu este totusi foarte edificatoare, avand in vedere ca foarte putini clienti opteaza pentru acest propulsor, oarecum slab pentru aceste doua modele. Sa vedem atunci care este diferenta la nivelul unui diesel foarte popular, cel de 2 litri TDI (140 CP). Octavia costa, in acest caz, 19.148 euro, iar Golf VI are un pret de 19.460 euro, deci diferenta este si mai mica - 312 euro.

Aceste diferente de preturi exista in conditiile in care nivelele de echipare sunt relativ apropiate.

Ramane aspectul spatiului, capitol la care Octavia exceleaza. Dar Golf-ul are si el o versiune cu portbagaj si mai mult spatiu (Jetta) si totusi clientii prefera Octavia.

Care este secretul Skodei Octavia?Care credeti ca sunt motivele pentru care Octavia este un model atat de popular in zilele noastre? De ce prefera romanii Octavia si nu Golf, avand in vedere ca diferentele de pret nu sunt mari? Credeti ca Octavia a ajuns la un anumit nivel de imagine si concureaza Golf-ul, desi ambele modele sunt produse in cadrul aceluiasi grup? Pe scurt - de ce va place Octavia?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.