Porsche a organizat o sesiune de teste pe Nurburgring, cu bolidul 911 GT3 R Hybrid.

Porsche 911 GT3 R HybridCand a fost prezentat la Geneva, acum aproape 2 luni, bolidul cu tehnologie ecologica al celor de la Porsche n-a fost vazut de prea multa lume pe circuite. S-a crezut ca masina va avea aparitii arere, la anumite evenimente. Dar germanii au planuri mari cu 911 GT3 R Hybrid, pe care il vor inscrie in cursele de anduranta.

Porsche 911 GT3 R HybridMasina, pregatira special pentru cursele de circuit, foloseste o tehnologie hibrida, importata din Formula 1. Asa-numitul sistem KERS, abandonat deocamdata de Formula 1.

911 GT3 R Hybrid are insa si puternicul motor cu 6 cilindri, boxer, care produce 480 CP, acesta fiind baza pe circuit. Exact ca in Formula 1, puterea motoarelor electrice este folosita pentru un plus de performanta pe liniile drepte si in depasiri.

Porsche 911 GT3 R HybridPuntea fata gazduioeste cele doua motoare electrice, ficere de 82 CP, iar puterea acestora este eliberata cand exista suficienta energie in generator si cand soferul comanda printr-un buton acest lucru. Astfel, 911 GT3 R Hybrid nu dispune doar de un plus de putere pe perioada limitata, ci si de tractiune integrala. Fiind o masina la care conteaza fiecare kilogram in plus, bolidul Porsche nu a fost ingreunat cu baterii. Energia este stocata intr-un generator plasat langa sofer, iar acesta este incarcat de cele doue motoare atunci cand soferul franeaza. Este practic o recirculare a energiei intre generator si cele doua motoare electrice.

In clipul de mai jos il vedeti la lucru pe Nico Hulkenberg, pilotul de Formula 1 al echipei Williams, de data aceasta la volanul lui 911 GT3 R Hybrid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.