Dupa o prestatie foarte buna, echipa maghiara a terminat cursa de 24 ore de la Nrburgring pe pozitia a 5-a in clasa sa si pe locul al 55-lea in clasamentul general.

BMW Team Hungary"BMW Team Hungary with EfficientDynamics" a reusit sa obtina ceea ce si-a propus pentru cursa de 24 ore ce a avut loc pe varianta Nordschleife a circuitului Nürburgring, la 23-24 mai 2009. In ciuda problemelor de natura tehnica, echipa, care a utilizat o versiune preparata a modelului BMW 120d, a incheiat pe locul al cincilea in categoria sa si pe pozitia a 55-a in clasamentul general, ceea ce reprezinta un rezultat remarcabil daca tinem cont ca a fost prima evolutia a echipei intr-o cursa de acest gen. Chiar si inginerii de cursa de la uzina au fost impresionati de cel mai rapid tur al echipei, pe care l-a reusit Gábor Wéber in timpul zilei de duminica. Timpul de 9 minute si 42 de secunde a fost cel mai rapid tur din toate timpurile realizat pe Nordschleife cu un BMW 120d.
Din pacate, problemele tehnice au aparut inca de la startul cursei, dar Csaba Walter, primul pilot in cockpit, a imbunatatit ritmul de la un tur la altul si foarte repede a redus deficitul de doua tururi care il separa de ceilalti competitori. La cateva ore dupa start, masina, cu Gábor Wéber in spatele volanului, a trecut pe locul al cincilea in clasamenul categoriei.
BMW Team HungarySchimbarea pilotilor, atunci cand masina a fost realimentata si cauciucurile au fost inlocuite, a decurs fara nici un fel de probleme de fiecare data. Membrii Schubert Motorsport, care au dezvoltat modelul de curse BMW 120d, au conlucrat cu mecanicii maghiari de la Főnix Motorsport si au realizat schimburi excelente. Pilotii au facut ca reglajele masinii sa devina functionale in cel mai scurt timp pentru a obtine timpi din ce in ce mai buni. In ciuda conditiilor pe timp de noapte, Gábor Wéber si Csaba Walter au obtinut timpi excelenti, sub limita a zece minute pe un tur de circuit. Spre marea bucurie a echipelor si a celor peste 200.000 de spectatori, vremea insorita de la startul cursei s-a mentinut pe durata celor 24 de ore, cu o singura exceptie cand o aversa scurta s-a abatut asupra unei sectiuni a circuitului. Astfel, BMW Team Hungary a putut evolua pe intreaga durata a cursei cu pneuri de vreme uscata. János Vida a fost singurul care, ocazional, a intampinat dificultati din cauza vizibilitatii reduse si a tractiunii.
BMW Team HungaryEchipa - formata din László Palik, János Vida, Csaba Walter si Gábor Wéber - a parut sa aiba sanse mai mari pe timp de noapte si la primele ore ale zilei, cand a preluat conducerea categoriei (D1T) in mai multe randuri. In primele ore ale diminetii sansa parea sa surada pentru echipa maghiara. Totusi, problemele tehnice au reparut, iar BMW Team Hungary a trebuit sa refaca o defectiune aparuta duminica dimineata. Oprirea la standuri a insemnat o pierdere de o ora si 40 de minute fata de ceilalti concurenti. Imediat ce problema a fost rezolvata, Walter, Vida, Palik si iarasi Walter au facut tot ce a fost posibil sa reduca ecartul fata de ceilalti si sa-si indeplineasca obiectivul de a termina cursa. In final, echipa a reusit sa parcurga 126 de tururi, cu o viteza medie de 137 km/h, iar cel mai bun tur a fost acoperit in mai putin de noua minute si 42 secunde, ceea ce a facut ca "BMW Team Hungary with EfficientDynamics", Schubert Motorsport si BMW Motorsport sa fie satisfacute de rezultatul obtinut.
BMW Team HungaryDirectorul executiv BMW Ungaria, Henning Putzke, care a asistat din standuri la evolutia echipei, a fost foarte mandru de performantele acestei. "Am realizat ceea ce ne-am propus", a spus el. "Sunt foarte multumit de rezultat pentru ca am incheiat in prima treimea a clasamentului, inaintea unor modele Aston Martin sau Porsche. Am avut doua probleme tehnice bizare, care, din pacate, se petrec o singura data in curse si care ne-au costat doua ore. Dar, gratie tehnologiei BMW EfficientDynamics, am fost nevoiti sa trecem mai rar pe la standuri, iar timpii petrecuti la boxe au fost fantastici, ceea ce a insemnat ca am fost capabili sa ne redobandim pozitia si in final sa incheiem pe locul al 55-lea."
Membrii echipei vor reveni in actiune, cu aceeasi masina, in cursul toamnei, cand ei vor participa pe teren propriu, in cursa de 12 ore ce va fi organizata la Hungaroring, la 9 octombrie.

Sursa: BMW


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.