BMW Group Ungaria a inscris "BMW Team Hungary with EfficientDynamics" in legendara cursa de anduranta de pe circuitul german.
BMW Team HungaryBMW Group Ungaria a inscris "BMW Team Hungary with EfficientDynamics" in faimoasa cursa de 24 ore de la Nurburgring, care va avea loc pe legedarul circuit Nordschleife din Nurburgring, si in etapa maghiara a campionatului de anduranta "24H Series". Membrii echipei care vor pilota o versiune de curse a modelului BMW 120d sunt Laszlo Palik, János Vida, Csaba Walter si Gábor Wéber. Divizia maghiara a BMW Group a prezentat echipa si masina cu care aceasta va lua startul in competitie in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la Hungaroring, la 29 aprilie. Cursa din "Infernul Verde" se va disputa in zilele de 23 si 24 mai, iar etapa ce va fi gazduita de Hungaroring va avea loc la 9 octombrie.
BMW Team HungaryPrimul test pentru BMW Team Hungary - echipa 100% maghiara - va fi cu ocazia celei de-a 37-a editii "ADAC Zurich 24H Race", care va avea loc pe legendarul circuit Nordschleife din Nurburgring, in Germania. Aceasta este pentru prima data cand BMW Group Ungaria a inscris propria sa echipa in competitie si patru piloti vor imparti cockpitul unei masini BMW 120d care a fost pregatita special pentru aceasta cursa. BMW Motorsport a dezvoltat versiunea de competitie cu ajutorul Schubert Motorsport care de mai multi ani aliniaza modele BMW la startul diferitelor intreceri. Asemenea echipei, masina are si ea origini maghiare din moment ce predecesorul motorului diesel a fost conceput de faimosul inginer Dr. Ferenc Anisits si echipa sa de la Centrul BMW de Dezvoltare Diesel din Steyr, Austria.
BMW Team HungaryBMW 120d s-a impus in clasamentul categoriei sale la editiile din 2006 si 2007 ale cursei de 24 ore de la Nurburgring si si-a dovedit calitatile si in alte intreceri de anduranta. Modelul a triumfat la clasa motoarelor diesel ale cursei de 12 ore de la Mogyoród, in 2008, si a obtinut locul al patrulea in clasamentul general. Csaba Walter, membru al actualei echipe, a fost unul din piloti si la succesul de atunci. Circuitul Nordschleife de la Nurburgring a jucat un rol important de-a lungul istoriei BMW. Pilotii BMW au inregistrat nenumarate succese de cand a fost organizata prima editie a cursei de 24 ore, in 1970. Numai anul trecut, o treime din cele 150 de masini care au parcurs cele 24 de ore au fost modele BMW. Cu 114 victorii in diferite clase, BMW este, de departe, cel mai de succes constructor din istoria competitiei.
BMW Team HungaryGratie reducerii semnificative a masei si a eficientei extraordinare, modelul BMW 120d - cu motor cu blocul complet din aluminiu, echipat cu a treia generatie a injectiei common-rail, ce dezvolta 245 cai-putere la o capacitate de 1.995 centimetri cubi - are posibilitatea de a concura impotriva unor masini cu propulsoare pe benzina, dar cu capacitate cilindrica mai mare. Din moment ce multe din masinile cu motoare pe benzina consuma aproape de doua ori mai mult combustibil, este clar ca acestea sunt obligate sa efectueze mai multe opriri pentru realimentare. Rezervorul de 60 litri al modelului BMW 120d este suficient pentru ca masina sa ramana pe pista pentru aproximativ o ora si 50 de minute ceea ce inseamna ca automobilul consuma cinci litri per tur de circuit.
BMW Team HungaryImediat dupa anunt, directorul general BMW Ungaria, Henning Putzke, a declarat: "sportul cu motor a fost intotdeauna foarte important pentru noi si suntem mandri ca reprezentanta din Ungaria va participa in aceasta intrecere de anduranta cu o echipa 100% maghiara. Tehnologia EfficientDynamics de care dispune BMW a alaturat consumul redus cu sportivitatea si dinamismul care dintotdeauna au caracterizat marca. Eficienta a devenit una din valorile noastre primordiale. Pentru echipa a devenit un factor crucial. Reducerea numarului de opriri la standuri pentru realimentare va economisi minute pretioase ".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.