Producatorul german a achizitionat divizia de motociclete a constructorului suedez Husqvarna.

BMW Motorrad vrea sa isi completeze oferta cu motocicletele usoare de enduro care sunt specialitatea celor de la Husqvarna si sa atraga astfel un segment de clienti mai tineri.

Cei de la BMW au anuntat ca Husqvarna isi va pastra indentitatea si ca nu vor face schimbari in ceea ce priveste locatia productiei (care se desfasoara in Italia) si a centrului de dezvoltare. De asemenea tranzactia, a carei valoare nu a fost facuta publica, nu presupune concedieri in fabrica Husqvarna.
Germanii vor profita si de reteaua de distribuitie specializata pe modele enduro a celor de la Husqvarna, dar si de know-how-ul acestora in materie de motorsport.

BMW Motorrad a produs anul trecut peste 100.000 de motociclete, numai cu motoare a caror capacitate este de peste 500 cmc.

Pe de alta parte, Husqvarna, care face parte din compania italiana MV Agusta, a produs anul trecut peste 12.000 de motociclete cu motoare intre 125 cmc si 610 cmc, in marea majoritate cu un singur cilindru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.