Dupa ce GT-R a cauzat adevarate isterii printre pasionati, acum vine randul mezinului familiei sa-si arate muschii.

Fanii modelelor sport si relativ acceptabile ca pret cunosc foarte bine modelul Nissan 350Z si probabil asteapta noua generatie. Ei bine, noua generatie este deja gata, iar debutul vanzarilor va avea loc in primavara anului viitor.

Noul Nissan 370Z - Sport fara compromisuri!Noul model se numeste 370Z, pentru ca este propulsat de un V6 de 3,7 litri si nu de 3,5 litri ca vechea generatie. Nissan a prezentat doar trei poze cu 370Z si nu a dat nici un fel de date tehnice ale motorului. Acestea vor fi facute publice abia dupa debutul masinii la Salonul Auto de la Los Angeles, pe 19 noiembrie.

Noul Nissan 370Z - Sport fara compromisuri!Cum se stie deja ca propulsorul noii generatii este unul de 3,7 litri, putem presupune fara sa gresim ca este vorba de acelasi motor prezent si pe alte modele Nissan/Infiniti. In cazul lui 370Z sunt zvonuri conform carora propulsorul va livra 330 CP, adica cu 17 CP mai mult, in conditiile in care este de asteptata ca masina sa fie mai usoara si cu o platforma tehnica si mai sportiva.

Designul exterior al lui 370Z are aproximativ aceeasi linie ca a lui 350Z, dar motivul literei "Z" este subliniat acum si de forma blocurilor optice si a semnalizatoarelor integrate in acestea. Aspectul este valabil si in cazul stopurilor.

Noul Nissan 370Z - Sport fara compromisuri!Interiorul este mult schimbat fata de cel al lui 350Z si se remarca printr-o consola centrala mai aglomerata, cu display de dimensiuni mari si prin tabloul de bord ale carui indicatoare principale (intre care un ceas cu indicatii digitale) sunt sustinute de cele trei ceasuri plasate deasupra consolei centrale.

Noul Nissan 370Z - Sport fara compromisuri!Actualul 350Z a fost lansat in 2003 si dispune de un propulsor V6, de 3,5 litri care livreaza 313 CP. Poate puterea nu pare atat de mare, dar masina este facuta si setata in asa fel incat toti cei 280 CP sunt utilizati la maxim cu ajutorul transmisiei si platformei tehnice strict sportive. Acceleratia 0-100 km/h se face in 5,9 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.